Mt. Gox alacaklıların Bitcoin adreslerini onaylamaya başladı

Geçtiğimiz ay banka ödemelerini başlatan batık Mt. Gox borsasının iflas yönetimi, şimdi de Bitcoin ve Bitcoin Cash ödemeleri için alacaklıların verdiği adreslere e-posta göndermeye başladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bir dönemin en büyük Bitcoin borsası olan ve o 2013’te dünyadaki tüm Bitcoin işlemlerinin %70’inin gerçekleştiği yer olan Mt. Gox’ta, seneler sonra ödemeler BTC ve BCH cinsinden yapılmaya başlanacak gibi gözüküyor.

2014 yılında hack’lenen ve çaldırdığı 850 bin kadar adetteki Bitcoin nedeniyle iflas eden borsa, 2020’de yeni bir ödeme planıyla gelmiş ve aralık ayında (2023) nakit ödemelerine başlamıştı.

BTC ve BCH ödemeleri de başlıyor

Reddit ve X gibi platformlardaki kullanıcıların verdikleri bilgilere göre; Mt. Gox daha önce bilgilerini aldığı mağdur müşterilere onay e-mail’leri göndermeye başladı. Mail’ler sayesinde kimlik kontrolleri ve doğrulamaları da yapılabilecek.

Gönderilen e-postanın bir bölümünde “Hesabınızın gelecekte kapatılması veya dondurulması durumunda BTC/BCH cinsinden geri ödeme alamayabileceğinizi lütfen unutmayın” uyarısı da yapıldı.

142 bin BTC ve 143 bin BCH…

Mt. Gox’un 2024’ün ekim ayına kadar müşterilere 142 bin adet BTC ile 143 bin adet Bitcoin Cash ödeme yapması bekleniyor. Nakit olarak Japon yeni cinsinden yapılacak ödemelerin toplam değeri de yaklaşık 510 milyon dolar olarak hesaplandı.

Grayscale’den sonra yeni satış baskısı mı?

Senelerdir Bitcoin fiyatında bir satış baskısı yaratmasından korkulan Mt. Gox’un yapacağı ödemeler sonucunda bazı müşteriler satış yapabilir. Bu müşterilerin Bitcoin’lerini 2010 ila 2014 arasındaki dönemde aldıkları düşünüldüğünde, büyük kârda oldukları kaçınılmaz bir gerçek…

Grayscale’in onbinlerce Bitcoin sattığı şu dönemde gelecek bir Mt. Gox ödemesi de fazladan bir satış baskısı oluşturabilir.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl