Bitcoin neden düşüyor? 39 bin doların da altına indi

Bitcoin fiyatı bugün öğle saatlerinde 39 bin doların da altına indi. Bu seviye son olarak aralık ayı başında görülmüştü.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Spot ETF’lerin kabul edilmesiyle birlikte 49 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, son günlerdeki sert düşüşünü bugün de sürdürdü. En büyük kripto para haftalar sonra 39 bin doların da altını gördü. Bu düşüş alt coin’lerdeki erimeleri de ciddi şekilde artırdı.

Kripto paraların toplam piyasa değeri son 24 saatte yüzde 5’ten fazla düşerken rakam 1.59 trilyon dolara kadar geriledi.

Grayscale ve FTX satışları etkili…

Bilindiği gibi Bitcoin ETF’lerine verilen onayın ardından Grayscale’in GBTC sahibi müşterileri ciddi şekilde satışlar yapmışlardı. Bu satışlar sonucunda GBTC ETF’inden 3.4 milyar dolar çıkmıştı. Grayscale dün de 14 bin 292 adet Bitcoin satışı yapmıştı. Grayscale’in 8 işlem günü sonunda sattığı toplam Bitcoin sayısı da 65 bin adedi aştı.

Grayscale gibi FTX borsası da elinde bulunan GBTC hisselerini nakde çevirmeye başladı. FTX’in iflas yönetimi 22 bin adetlik Bitcoin değerinde GBTC hissesi sattı.

Öte yandan 2014’te iflas eden ve mağdur müşterilerine henüz ödeme yapmaya başlayabilen Mt. Gox borsası da, Bitcoin ve Bitcoin Cash olarak ödeme yapmaya kısa süre içinde başlayacak. Borsanın, müşterilere onay e-mailleri göndermeye başladığı belirtiliyor. Bu gelişme de Bitcoin de bir satış baskısı yaratabilir.

İşte tüm bu satışlar ve satışların daha da artacağı beklentileri, fiyatı şu an için 39 bin doların altına indirdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl