Fiyatlar düşerken Cathie Wood bu kez kendi Bitcoin ETF’ini aldı

10 Ocak günü kabul edilen Bitcoin spot ETF'leri her gün ABD'de tartışma konusu olmaya devam ederken, son dönemlerde Coinbase ve GBTC satışlarıyla bilinen ARK Invest, bu kez de kendi ETF'inden satın almaya başladı. Şirket pazartesi günü 21 milyon dolarlık Ark 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) fonu aldı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, şirketinin 21Shares ile birlikte çıkardığı ETF’ten de almaya başladı. Sattığı Coinbase ve GBTC hisselerinin ardından ProShares’in vadeli BITO ETF’inden alan ARK Invest, son günlerde bu fonu da satıp kendi ARKB spot ETF’ini tercih ediyor.

64 milyon dolara çıktı

SEC’ye yapılan bildirime göre pazartesi günü yani dün alınan fon değeri 21 milyon dolardı. Alımlar Ark Next Generation ETF (ARKW) fonu vasıtasıyla yapıldı. Şirket, yine dün BITO ETF’inden de 12.8 milyon dolarlık satış yaptı. Bu alımlarla birlikte şirketin elde ettiği kendi fon değeri 64 milyon dolara ulaşmış oldu. ARK, 10 Ocak’tan bu yana 4 kez kendi ETF’ini aldı.

Bitcoin hakkındaki fiyat tahminleriyle bilinen Cathie Wood, son olarak katıldığı bir yayında 2030 yılı civarında Bitcoin’in 1.5 milyon dolara ulaşabileceğini ifade etmişti. Bu rakam daha önce 1 milyon dolardı.

7 işlem gününde ARKB ETF’inden toplamda 447 milyon dolarlık alım yapıldı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl