Kripto borsası OKX madencilik hizmetlerini sonlandırıyor

Dünyanın hacim bakımından en büyük borsalarından biri olan OKX, madencilik havuzu ve ona bağlı faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Şirket bugünden itibaren sisteme yeni müşteri dahil etmeyecek. Eski müşterilere de şubat ayı sonu itibarıyla hizmetler tamamen durdurulacak.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son haftalarda önemli sayıda coin’i liste dışı bırakan OKX borsası, madencilik sektöründen de çekileceğini duyurdu. Şirket, bugün itibarıyla sisteme yeni kullanıcı kabul etmeyecek. Eski müşterilere verilen hizmetler de 26 Şubat’tan itibaren tamamen durudurulmuş olacak.

OKX, Bitcoin dahil birçok PoW sistemi coin’i için madencilik hizmeti veriyor ve ayrıca bu coin’ler için staking yapılmasını da sağlıyordu. Ancak son dönemde burada da sayı azaltılmış ve sadece Bitcoin, Litecoin ve Ethereum Classic kalmıştı.

Belirgin bir sebep yok

Borsadan yapılan açıklamada, faaliyetlerin durdurulma sebebi olarak “iş ve faaliyetlerin yapılandırılması” ifadesi kullanıldı ancak detaylı bir neden ortaya konulmadı.

Bir dönem OKX’in madencilik havuzu, Bitcoin ağında çıkarılan blokların yüzde 5’ini çıkaracak seviyeye kadar ulaşmıştı. Ancak 2020 yılında şirketin Singapur’daki bir soruşturmaya dahil edilmesi ve borsadan çekimlerin askıya alınması, bu rakamı ciddi şekilde düşürmüştü.

OKX havuzunun şu anki toplam hash rate’e olan oranı ise sadece yüzde 0.0001 seviyesinde bulunuyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl