Celsius binlerce Bitcoin ile birlikte 67 bin Ether göndermiş: Ödemelere başladık

2022'nin haziran ayında iflas eden Celsius, alacaklı ödemeleri için kripto transferlerine devam ederken, dün geceki 35 bin BTC'lik transfer dışında şirketin 2 gündür Coinbase'e on binlerce Ether gönderdiği de ortaya çıktı. Celsius ayrıca yaptığı açıklamayla alacaklı ödemelerine de başladığını duyurdu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bir dönemin en önemli kripto kredi şirketlerinden olan ancak 2022’deki Terra LUNA krizinin domino etkisiyle iflas eden Celsius, yaklaşık 2 sene sonra alacaklı ödemelerine başladı.

Bu ödemeler ışığında şirket son günlerdeki kripto transferlerini de ciddi şekilde artırdı.

2 günde 67.500 Ether…

Celsius’tan yapılan açıklamada 3 milyar dolardan fazla değerde olan kripto ve fiat para ile ödemelerin başladığı ifade edilirken, zincir üstü veriler de şirketin iki günde 67 bin 500 ETH’yi Coinbase’e gönderdiğini gösterdiyor.

Celsius birkaç gün önce de 1 milyar dolarlık ETH’yi FalconX, Paxos ve Coinbase Prime’a transfer etmişti. Dün gece de cüzdanlardan 35 bin BTC’lik çıkış olmuştu.

Madencilik şirketi de başlıyor

Bilindiği üzere Celsius daha önce MiningCo adında bir Bitcoin madencilik şirketini de başlatacağını açıklamıştı. İflas mahkemesi de gerekli izinleri vermişti. Bu şirketin adının da Ionic Digital olarak değiştirildiği ifade edilirken faaliyetleri de Hut8 şirketi yönetecek.

Ionic Digital sahipleri de, Celsius’un alacaklıları olarak açıklanmıştı. Yani alacaklılar, şirket üzerinden hisse elde edecekler ve bu şekilde ödeme alabilecekler.

Şirketin ön yatırımı da, alacaklılara yapılacak olan bu 3 milyar dolarlık meblağ üzerinden sağlanacak.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl