Bitcoin spot ETF’lerine girişler dün 200 milyona ulaştı: Fidelity, BlackRock’ı 2’ye katladı

Bitcoin spot ETF'leri, Grayscale'deki çıkışların azalmasıyla birlikte net yatırım girişlerini yükseltmeye başladı. Dün spot ETF'lere yapılan toplam net yatırım 197 milyon dolar oldu. Gryscale'in günlük net çıkışı ise 187 milyon dolardı. Fidelity'nin aldığı yatırım BlackRock'ı 2'ye katlarken, toplam elde tutulan BTC sayısı da rekor kırdı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin spot ETF’lerinde dünün galibi Fidelity oldu. Şirket, Bitcoin ürününe net 232 milyon dolarlık yatırım aldı. Bu rakam BlackRock için ise 116 milyon dolardı.

Grayscale azaltmaya devam…

11 Ocak gününden bu yana yüz milyonlarca dolarlık Bitcoin satan Grayscale’de ise dünkü çıkışlar net 187 milyon dolardı. Grayscale’in elindeki Bitcoin’lerin değeri hala 20 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Bu rakam BlackRock için 2.8, Fidelity için ise 2.5 milyar dolar civarında yer alıyor. Bu iki şirketten sonra ise 647 milyon dolar ile Bitwise ve 645 milyon dolar ile ARK Invest geliyor.

Üst üste son 4 gün pozitif

Öte yandan 31 Ocak günü itibarıyla ETF’lerin aldığı kümülatif net yatırım da 1.46 milyar dolar oldu. Varlıkların toplam değeri ise 27 milyar doların üzerinde… ETF’lerin ayrıca üst üste 4 günlük negatif net yatırımların ardından, son 4 günde ise pozitife döndüğü görülüyor.

ETF’ler cuma günü +14 milyon dolar, pazartesi +255 milyon dolar, salı +247 milyon dolar ve dün de +197 milyon dolarlık net yatırımlar almışlardı.

Şirketlerin elinde bulunan Bitcoin adedi de 653 bin 274 BTC oldu ve bu rakam yeni rekoru da kırmış oldu.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl