Biden yönetiminden Bitcoin madencileri için “acil enerji bildirim” çağrısı

ABD Enerji Bilgi Yönetimi (EIA) ABD merkezli kripto para madencisi şirketlerin enerji kullanımı hakkında bir araştırma başlatacağını duyurdu. Gelecek hafta başlayacak ve bazı Bitcoin madencilik şirketlerini kapsayacak olan çalışma için talebin ise, Başkanlık Ofisi'ne bağlı olan Bütçe ve Yönetim Ofisi'nden "Verilerin acil olarak toplanması" başlığıyla geldiği belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Enerji Bilgi Yönetimi (EIA) yaptığı basın açıklamasıyla birlikte gelecek haftadan itibaren kripto para madencilik şirketlerinin elektrik ve enerji kullanımları hakkında bilgi toplamaya başlayacağını duyurdu.

Açıklamada, araştırma için bazı şirketlerin belirlendiği ve konu hakkında kurumun kamuoyundan yorum alacağı da ifade edildi.

Araştırmanın ise başkan Joe Biden’a bağlı olan Başkanlık Ofisi bünyesinde faaliyet gösteren Bütçe ve Yönetim Ofisi tarafından “Verilerin acil olarak toplanması” başlığıyla talep edildiği bilgisi verildi.

“Elektrik kaynakları araştırılacak”

Duyuruda, “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kripto para madenciliği faaliyetlerinin enerji sistemi üzerindeki etkilerini analiz edeceğiz. Özellikle kripto para madenciliği talebini karşılamak için kullanılan elektrik kaynaklarını araştıracağız” denildi.

RIOT CEO’su tepki gösterdi

ABD ve dünyanın en büyük madencilik şirketlerinden biri olan RIOT firmasının CEO’su olan Pierre Rochard ise talebe tepki gösterdi ve “Bitcoin madenciliğinin her geçen gün büyümesi, araştırılması aciliyet gerektiren bir durum değildir. Acil olan, 3 trilyon dolarlık açık, 34 trilyon dolarlık borç ve iflas etmiş olan bankacılık sistemidir” dedi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl