Tether (USDT) yükselişi kripto ekosistemi için iyi değil: JPMorgan analizi

Özellikle 2023'ün başındaki bankacılık krizinde gücünü ciddi şekilde artıran Tether'ın yükselen performansı JPMorgan analistlerine göre büyük riskler içeriyor. Bankanın son analizinde, Tether'ın regülasyonlar konusunda şeffaf olmadığı ve kripto ekosistemi içinde böyle bir şirketin gittikçe güç kazanmasının da endüstri için olumlu olmadığı ifade edildi.

jpmorgan
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

100 milyar dolarlık piyasa değerine yaklaşmakta olan USDT’nin ihraççısı konumundaki Tether’in yükselişi, JPMorgan analistleri tarafından “riskli” bulundu.

Bankanın Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistleri son yazdıkları raporda, “Tether’ın regülasyonlara uyum ve şefafflık konusunda gösterdiği eksiklikler büyük riskler içeriyor. Bu nedenle firmanın geçen sene gösterdiği büyük yükselişin sabit coin ve daha geniş çaptaki kripto ekosistemi için iyi olmadığını düşünüyoruz” denildi.

Tether CEO’sundan cevap: İkiyüzlülük…

Tether’ın ünlü CEO’su Paolo Ardoino ise JPMorgan aanlistlerinin bu raporuna kayıtsız kalmadı ve cevap verdi. Ardoino konuyla ilgili açıklamasında, “Tether’ın büyüklüğünü ve önemini anlamaları güzel ancak dünyanın en büyük bankası olan JPMorgan’ın, başka bir sektör içindeki dominanstan bahsetmesi de bence ikiyüzlülük” dedi.

Ardoino ayrıca, “Bizim gittikçe büyümemiz insanların bize olan güveninden kaynaklanıyor. Gelişmekte olan ülkelerde aileler ve bireyler enflasyondan korunmak için Tether kullanıyor. Rezervlerimiznve bize güvenenlere olan bağlılığımız gücümüzü artıran ana etkenlerdir” dedi.

“Circle, regülasyonlara hazırlanıyor”

Öte yandan USDC’nin ihraççısı ve Tether’ın en büyük rakibi olan Circle’dan da bahseden JPMorgan analistleri, şirketin halka arz başvurusunun, regülasyonlara hazırlığın bir parçası olduğunu da yazdılar.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz sene ABD’de yaşanan bankacılık krizi Circle şirketine de ağır darbe vurmuştu. Varlıklarının 3 milyar dolarlık bölümü Silikon Vadisi Bankası’nda olan Circle, bankanın iflasının ardından zor günler yaşamış ve USDC’nin 1 dolara olan bağı da 0.90’ın altına inmişti.

ABD merkezli olmayan Tether şirketi ise, bu krizi en düşük seviyede atlatmış ve ekosistem içindeki sabit coin’ler arasında açık ara en güçlü pozisyona gelmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl