Söylenti: Nasdaq, Bitcoin ve kripto para piyasasını sallamaya geliyor

Son günlerde dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq'ın Bitcoin ve diğer kripto paraları yeni zirvelere taşıyacak çok önemli bir adım atacağına dair söylentiler mevcut.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Son günlerde dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq’ın Bitcoin ve diğer kripto paraları yeni zirvelere taşıyacak çok önemli bir adım atacağına dair söylentiler mevcut.

Nasdaq, bu aralar kripto paralarla daha yakından ilgilenmeye başladı. Bundan birkaç gün önce bildirdiğimiz gibi borsanın CEO’su, Nasdaq’ın bir kripto para borsası olmayı düşünebileceğini açıklamıştı. Ek olarak, hafta içinde ABD’nin lider kripto para borsalarından Gemini ile Gemini’nin kripto ticareti izlemesi için Nasdaq’ın teknolojisinden yararlanacağı bir ortaklık kurdular. Anlaşılan o ki Nasdaq, Bitcoin ve diğer kripto paralar üzerine ciddi bir şekilde kafa yoruyor.

Yarım asırlık borsa, iddiaya göre şimdi de her şey yolunda giderse yaklaşık 5 ay içinde dijital para ticaret ürünlerini resmen başlatacak. Bunun kripto para piyaslarında etkisinin ciddi olacağı öngörülüyor.

Geçtiğimiz yılın Kasım ayında Wall Street Journal’da yayınlanan bir haberde, Nasdaq’ın 2018’in ilk yarısında Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerini başlatmayı planladığı bildirilmişti. Görünen o ki borsa bu konudaki planlarını biraz daha erteledi.

Nasdaq’ın çoğunlukla teknoloji hisselerinin işlem gördüğü bir borsa olduğu düşünüldüğünde Bitcoin ve diğer kripto paraları kapsayan ticaret ürünleri başlatması aslına bakılırsa şaşılacak bir durum değil. Borsanın rakipleri CME ile CBOE, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Bitcoin’de vadeli işlem sözleşmelerini başlatmışlardı. CME ve CBOE’nin Bitcoin’de vadeli işlem sözleşmelerinin haberiyle birlikte Bitcoin fiyatı 20 bin dolara tırmanmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl