Çin, Bitcoin madenciliği üzerindeki baskıları daha da artıracak

Geçtiğimiz hafta ABD'de hükumete bağlı bir kurumun Bitcoin madencilerinin harcadıkları enerji konusunda detaylı bilgi edinme talebinin ardından Çin'den de benzer bir adım geldi. 2021'de kripto parayla ilgili tüm faaliyetleri yasaklayan ülkede enerji tasarrufu uygulama planı açıklandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2021 yılının mayıs ayında, önce kripto alım-satımlarını, eylül ayında da madencilik faaliyetlerini ülkede tamamen yasaklayan Çin, bu anlamdaki kısıtılamaları ve kontrolleri daha da artırma kararı aldı. Bilindiği üzere Çin’de, tüm yasaklara rağmen madencilik yapan önemli bir kitle bulunuyor.

Pekin Kalkınma ve Reform Komisyonu liderliğinde, başkentteki 12 bölgesel bakanlık ofisinin yaptığı ortak açıklamayla 2024 yılında enerji tasarrufu için ekstra adımlar atılacak. Bu adımlar çerçevesinde madencilik faaliyetlerini tespit etmek için fazladan araştırma ve denetim yapılacak.

Enerji harcamalarının azaltılmasının kilit önemde bir konu olduğu belirtilen açıklamada, bakanlıklara kendi içlerinde de sıkı bir denetim yapılması gerektiği mesajı da verildi.

Büyük göç yaşanmıştı

Bilindiği gibi 2021 yılındaki yasakların ardından Çin’deki madencilerin büyük bölümü ABD, Rusya ve Kazakistan’a göç etmişlerdi. Ancak yine önemli bir bölüm de, faaliyetlerini küçültmüş ve yer altına indirmişti.

Çin hala dünyada kripto para madenciliğinin en çok yapıldığı ülkelerden biri olarak biliniyor, hatta ülkeler sıralamasında da ilk 5 içerisinde yer alıyor.

Çin’in son dönemde özellikle Hong Kong vasıtasıyla kripto para endüstrisine giriş yapmak istedği de iddia ediliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl