Hong Kong, kripto para borsalarına 29 Şubat’a kadar süre verdi

Son dönemde kripto para alanında birçok olumlu adımın atıldığı Hong Kong'da regülatör kurum SFC'den, henüz gerekli olan lisansı almamış olan borsalara uyarı geldi. Şirketlere 29 Şubat gününe kadar başvuru için zaman tanındı. Aksi takdirde, platformların faaliyetlerini 31 Mayıs'a kadar sonlandırması istendi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ve Ether spot ETF’leri için de onay vermesi beklenen Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC), lisans almamış olan şirketler için 29 Şubat’a kadar zaman tanıdı.

Yapılan açıklamada yatırımcıların ruhsat sahibi firmalarla çalışmaya özen göstermesi gerektiği belirtilirken aynı zamanda 29 Şubat’a kadar gerekli lisans için başvurmayan şirketlerin de 31 Mayıs’a kadar ülkedeki faaliyetlerini bitirmesi istendi.

Hatırlanacağı üzere Hong Kong geçen sene 1 Haziran günü kripto konusunda yeni regülasyon kurallarına geçiş yapmıştı. Küçük yatırımcı grubunun kripto işlemleri yapmasına olanak tanıyan bu kurallar çerçevesinde HashKey ve OSL borsaları da regülatörden lisans almışlardı.

SFC’den yapılan açıklamada ayrıca her başvurunun onay ile sonuçlanacağının garanti olmadığı ve kullanıcıların onay verilmeden firmalarla çalışmaması gerektiği de vurgulandı.

Çin’in aksine son dönemde kripto paralara karşı olumlu bir tavır takınan Hong Kong’un bölgede bir kripto merkezi olmak istediği biliniyor. Çin yönetiminin de Hong Kong vasıtasıyla kripto dünyasına bir şekilde entegre olmak istediği de yine bölge medyası tarafından vurgulanıyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl