Binance kurucusundan RONIN açıklaması: Fiyat neden düştü, ne oldu?

Binance'in dünkü RONIN listelemesi özellikle sosyal medyada çok fazla konuşulurken, borsa kurucularından ve aynı zamanda müşteri ilişkilerinden sorumlu yönetici olan Yi He, X üzerinden konuyla ilgili fikirlerini paylaştı. Bundan sonra token listelemeleri için çeşitli önlemleri devreye sokacaklarını belirten yönetici, madde madde ne yapacaklarını yazdı. Yi He ayrıca kendilerine konu hakkında bilgi verenlere de 5 milyon dolara kadar ödül dağıtacaklarını açıkladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Changpeng Zhao ile birlikte Binance’in kurucularından olan Yi He, RONIN listelemesinden sonra fiyatın sert şekilde düşmesi ve içeriden bilgi sızdırıldığı iddialarına değindi. Kurucu ortak, X üzerinden madde madde aldıkları önlemleri sıralarken, kendisine sosyal medyadan gelen tüm önerileri okudğunu belirtti.

“Açık zincir token almak için kullanılıyordu”

X üzerinden yaptığı açıklamada kendisine öneri sunan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Yi He, geçmişte de bu konuda yoğun tartışmaların olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Yapılan iç soruşturmada, açık zincirin aslında daha önce listelenecek olan token’lardan müşteriler için alma amaçlı kullanıldığını ve bu durumun da dışarıdan tespit edildiğini gördük. Böylece topluluk da RONIN ve Binance listelemesini zaten tartışmaya başladı. Biz de yaptığımız toplantının ardından coin’i listeleme kararı verdik”

“İlkinde uyarır, ikincisinde kovarız”

Binance’in token listeleme ekibinin birçok bölüme ayrıldığını belirten Yi He, bir sızıntı olduğuna dair bilgi elde etmeleri durumunda ise o kişinin ilkinde uyarı alacağını, ikincisinde ise kovulacağını belirtti:

“Coin listeleme gruplarımız birçok bölüme ayrılıyor. Geliştirmeden operasyonlara ve ön araştırmaya kadar birçok ekip var. Bu ekipler bundan sonra kendi iç yönetimlerini güçlendirecekler. Eğer herhangi bir sebepten dolayı bir bilgi sızıntısı olursa, sorumlu kişiler önce uyarılacak. İkinci kez de aynı durum söz konusu olursa bu kişiler kovulacaklar”

“Dışarıdan sızarsa anlaşma iptal edilecek”

Proje ile yapılan dış görüşmelerin de önemine değinen Yi He, eğer buradan bir sızıntı olursa anlaşmanın iptal edileceğini söyledi:

“Genelde proje konusunda yapılan dış iletişim; token modellemelesi, saklama yönetimi ve projenin ana yatırımcılarıyla yapılan görüşmelerden oluşur. Eğer bilgi sızıntısı bu taraftan yaşanırsa, proje tamamen iptal edilecek. Ancak bizim duyurumuzun ardından bazı bilgiler sızarsa da o zaman bekleme süresi uzatılır ve listelemenin olup olmayacağı kararı daha sonra verilir”

“5 milyon dolara kadar ödül verilecek”

Kendilerini sızma ya da diğer konularda bilgi verecek olanlar için yüksek meblağda ödüller dağıtacaklarını da belirten kurucu ortak şu ifadeleri kullandı:

“Bizimle bu konularda iletişime geçen herkese yüksek meblağda ödüller vereceğiz. Bilgi veren kişinin kimliği gizli tutulacak ve bu kişiye 10 bin dolar ilâ 5 milyon dolar arasında ödül verilecek. Bir ispiyoncu olmaktan çok daha kârlı bir durum…”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl