Bitcoin halving yarışı kızışıyor: Cleanspark 4 tesis satın aldı

ABD merkezli Bitcoin madenciliği şirketlerinden Cleanspark, halving'e doğru önemli alımlar yaptı. 4 adet tesis satın aldığını duyuran şirketin hisseleri de açıklamanın ardından %10'dan fazla yükseliş yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin madenciliği için kullandığı elektriğin yüzde 90’ınından fazlasını sürdürülebilir kaynaklardan elde eden Cleanspark şirketi, hash rate’ini 2 kat artıracak çok önemli tesis alımları yaptı. Şirketin dün yaptığı açıklamaya göre, ABD’de 4 adet tesis alındı.

27 milyon dolar ödendi

Bu tesislerden üçü kısa süre içerisinde, diğeri ise nisan ayında faaliyetlere başlayacak. Alımlar için ise yaklaşık 27 milyon dolar ödendi. Nisan ayında çalışmaya başlayacak olan tesisin de devreye girmesiyle birlikte, Cleanspark’ın toplam hash gücü saniyede 10 exahash’ten 20EH/s’ye çıkacak.

Son dönemde birçok Bitcoin madencilik şirketinin halving öncesi yaptığı tesis ve cihaz alımları da dikkat çekiyordu. Cleanspark’ın açıklamasının ardından şirket hisselerinde de %12’lik yükseliş oldu ve hisse değeri günü 8.65 doların üzerinde kapadı.

Zorluk gittikçe artıyor

Son olarak birkaç gün önce de Bitcoin madencilik zorluğu yeni ayarlamasını tamamlamış ve zorluk seviyesinde %7’den fazla artış olmuştu. Madencilik zorluğu 75 trilyon ile yeni rekorunu kırmıştı.

Yapılan alımlarla ilgili konuşan Cleanspark CEO’su, “Halving’e en iyi şekilde hazırlanmak istiyoruz” dedi.

Nisan ayı sonuda gerçekleşmesi beklenen halving ile birlikte Bitcoin madencilerinin blok başına elde ettiği ödül 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşecek.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl