Ethereum’da heyecanla beklenen Dencun için Holesky aşaması tamamlandı

Ethereum ağında ölçeklenebilme sorunlarını azaltması beklenen Dencun güncellemesinin önemli aşamalarından biri olan Holesky de tamamlandı. Sepolia'nın ardından bu aşamanın da sorunsuz atlatılması sayesinde Dencun güncellemesinin mart ayında ana ağda olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Ethereum rollup’larında işlem ücretlerini azaltması ve ölçeklenebilirliği artırması beklenen Dencun güncellemesinde son aşama da başarıyla geçildi. 30 Ocak günü tamamlanan Sepolia testnet güncellemesinin ardından bugün de Holesky tamamlandı.

Tarih yarın belirlenecek

Dencun’un ana ağa yüklenmesi için belirlenecek tarih için ise karar yarın verilecek. Yarın tüm Ethereum geliştiricilerinin katılacağı toplantıda bu tarih için zaman belirlenecek. Tarihin, mart ayının başı ila ortasındaki bir gün olarak açıklanması bekleniyor.

Cancun ve Deneb güncellemelerinin birleşimi olan Dencun, “Proto-danksharding” (EIP-4844) olarak da bilinen büyük bir özelliği de barındırıyor. EIP-4844 sayesinde veri saklama yükünün ciddi şekilde azaltılması ve dApp’lar üzerindeki işlem ücretlerinin de düşürülmesi planlanıyor. Bu durum, 2. katman projelerindeki işlem ücretlerini düşürüp, hızı da artıracak.

2022’nin eylül ayında büyük bir güncellemeyle İş Kanıtı’ndan Hisse Kanıtı sistemine geçen Ethereum’un son önemli güncellemesi ise mart 2023’teki Shapella geliştirmesiydi. Bu geliştirme sayesinde de, yatırımcılar sistemde kilitli olan Ether’lerini çekme hakkını elde etmişlerdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl