Arthur Hayes fikir değiştirdi: Bitcoin beni yanılttı, ATH yapacak

Daha önceki yorumlarında Bitcoin'in mart ayında sert şekilde 35 bin dolar seviyelerine düşmesini beklediğini belirten ünlü yatırımcı Arthur Hayes, en büyük kripto paranın kendisini yanılttığını ve artık bu sene ATH beklediğini ifade etti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kurucularından olduğu BitMEX borsasından ABD Adalet Bakanlığı’nın açtığı vergi kaçırma davası nedeniyle 2020’de ayrılmak zorunda kalan ancak kripto para dünyasından kopmayarak blog yazılarıyla varlığını gösteren ünlü yatırımcı Arthur Hayes düşüş beklentisinden vazgeçtiğini belirtti.

Hayes, ocak ayının hemen başında yaptığı yorumda, Bitcoin’de kısa vadede düşüş beklediğini belirtmiş ve mart ayı sonu için 35 bin dolardan opsiyon kontratları aldığını söylemişti.

“Bu sene ATH yapar 70 bin dolara ulaşır”

Verdiği bir röportajda piyasaları değerlendiren ve Bitcoin’de aldığı pozisyonları kapayacağını belirten Hayes şunları söyledi:

“Geçen sene bankacılık krizinin başında Bitcoin düşmüştü. Yine aynısının olmasını bekledim ama olmadı. 40 bin doların altına indi, 38 bine gitti ama beklediğim yere kadar düşmedi. Açtığım pozisyonları kapayacağım. Bitcoin yeniden yükseliyor. Aslında benim istediğimi, yapmasını düşündüğüm hareketleri yapmıyor. Ama fark etmez. Günün sonuda yükselecek. Ben zaten ekstra para kazanmak için bu işlemleri açıyorum. Bu sene Bitcoin’in 70 bin dolar olacağını düşünüyorum”

“Yeni bir bankacılık krizi gelebilir”

Hayes ayrıca, emlak sektöründe yaşananlardan ötürü yeni bir bankacılık krizinin de yaşanabileceğini belirtti. Bankaların, kredilerden ötürü bu sektöre bağlı olduğunu söyleyen Hayes, “Merkez bankası, para basmak ve piyasalara para sağlamak zorunda kalacak” dedi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl