Kripto oyun platformu 3 günde 2 kez hack’lendi: 290 milyon dolar çalındı

Kripto oyun ve NFT platformu PlayDapp 9 ve 12 Şubat günlerinde hack'lendi. Saldırganlar 290 milyon dolardan fazla değerde 1.79 milyar adet PLA token çaldılar. Hacker'ların, çalınan fonları geri verme konusunda anlaşma sağlamaya da yanaşmadığı bildirildi.

hack (3)
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blok zinciri analitik firması Elliptic, dün yazdığı raporda kripto oyun ve NFT platformu olan PlayDapp’ın hack’lendiğini belirtti. Rapora göre 9 ve 12 Şubat günleri gerçekleşen saldırılar, anahtar kelimelerin çalınması sonucu başladı ve 290 milyon dolardan fazla fon kaybına yol açtı.

Anlaşmaya yanaşmadılar

Elliptic raporuna göre hacker’lar önce 9 Şubat günü yaklaşık 37 milyon dolar değerde karşılıksız 200 milyon adet PLA token oluşturdu. Olaydan kısa süre sonra PlayDapp, hacker’lara zincir üstü işlem vasıtasıyla mesaj yolladı. Mesajda fonların geri iade edilmesi karşılığında 1 milyon dolarlık ödül teklifi yapıldı. PlayDapp ayrıca bu teklifin kabul edilmemesi durumunda, genel bir çağrı yaparak hacker’ı bulana aynı ödülü vereceğini duyurdu. PlayDapp tarafından dün yapılan açıklamada ise hacker ya da hacker’ların anlaşmaya yanaşmadıkları ifade edildi.

250 milyon dolarlık token daha bastılar

Bununla beraber saldırganlar, 12 Şubat günü 253 milyon dolar değerde 1.59 milyar adet PLA token daha bastılar. Hırsızların borsalar vasıtasıyla token’ları satmaya çalıştıkları da görülüyor.

Satışta zorlanabilir

Elliptic raporunda ayrıca saldırganların token satışlarında zorlanma ihtimali olduğu da belirtildi. Hack olayından önce PLA token’ın dolaşımdaki arzının 577 milyon olduğu belirtilen raporda, yeni basılan 1.8 milyar adedin satışının ise kolay olmayacağı savunuldu.

PlayDapp ayrıca dün PLA token akıllı sözleşmesini de durdurduğunu açıkladı. Yapılan duyuruda borsalarla da konunun çözümü için birlikte çalışıldığı ifade edildi.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl