Ripple, New York’ta kripto lisans sahibi şirketi satın aldı

SEC ile olan davası 2020'nin aralık ayından bu yana devam eden hatta bir dönem ABD dışına çıkacağı iddia edilen Ripple, New York merkezli olan Standard Custody & Trust adlı şirketi satın aldı. Saklama hizmeti veren şirketin ayrıca kripto odaklı şirketler için büyük önem taşıyan BitLicense ruhsatına da sahip olduğunu belirtildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

SEC’nin 2020 yılında açtığı “kayıtsız yatırım sözleşmesi satışı” davasının ardından 2021 boğa sezonunu kaçıran ve zorlu günler geçiren Ripple şirketi ABD’deki operasyonlarını daha da artıracak bir hamle yaptı. Şirket, saklama hizmeti veren kripto firması Standard Custody & Trust Company’yi satın aldı.

New York Finansal Hizmetler Departmanı tarafından lisans verilmiş bir şirket konumundaki Standard Custody & Trust’ın, Ripple’ın ödeme ağındaki faaliyetleri kolaylaştırması bekleniyor. Ripple’ın ABD’de çeşitli eyaletlerde para transferi için 40’tan fazla lisansa sahip olduğu da biliniyor.

Metaco’yu da almışlardı

Hatırlanacağı üzere Ripple, geçtiğimiz sene de İsviçre’nin önemli saklama şirketlerinden biri olan Metaco’yu satın almıştı. Ripple alım için 250 milyon dolar ödemişti. Ancak Standard Custody & Trust şirketinin satın alım detayları ise açıklanmadı. Öte yandan Metaco’nun CEO’su Adrien Trecanni ise dün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bu istifanın sebebiyle ilgili de bir bilgilendirme yapılmadı.

Ripple kurucusu, çatı şirketi de kurmuş

Ripple’ın satın aldığı bu şirketin, yine Ripple ile dolaylı yoldan bağlantısı da dikkat çekiyor. Standard Custody & Trust firmasının çatı şirketi olan PolySign, Ripple’ın da kurucuları arasında yer alan Arthur Britto tarafından kuruldu. Ripple’ın diğer kurucuları ise Britto’ya göre kripto dünyasının yakından tanıdığı isimler olan Chris Larsen ve Jed McCaleb’di.

Ripple’ın teknoloji yöneticisi olan David Schwartz’ın da, PolySign yönetim kurulunda olması dikkat çekiyor.

SEC ile olan davası geçen sene devam ederken Ripple şirketinin ABD’yi terk ederek Singapur ya da İngiltere’ye taşınacağı iddia ediliyordu. Ancak bu son alım, şirketin ABD’de artık daha güçlü olacağı intibasını da yaratıyor.

Ripple son olarak yaz aylarında SEC’ye karşı mahkemede önemli bir zafer elde etmişti. Mahkeme başkanı, Ripple’ın küçük yatırımcıya olan XRP satışlarının, yatırım sözleşmesi sayılamayacağına hükmetmişti.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl