Bitcoin “short” pozisyoncuları vurdu: 4 saatte 92 milyon dolar buhar oldu

Bitcoin'de bugün yaşanan yükseliş merkezi borsalarda son 4 saatte 92 milyon dolardan fazla short pozisyonun tasifye olmasına neden oldu. 24 saatteki kısa pozisyon tasfiyesi ise 140 milyon doları aştı.

trader nedir nasıl olunur
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’deki volatilite, kaldıraçlı işlem yapanları olumsuz etkiledi. Özellikle dün ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasınından sonra gelen 2000 dolara yakın düşüş ve ardından yeniden başlayan yükseliş, hem uzun hem kısa pozisyoncuların yatırımlarının tasfiye olmasına neden oldu.

Son 24 saatte 230 milyon değerde pozisyon tasfiye olurken, bunların 92 milyon dolarlık kısmı “long”, 140 milyon dolarlık bölümü de “short”‘tu. Öte yandan son 1 saatte de 9 milyon dolarlık “short” pozisyon likide oldu.

Pozisyonları tasfiye olan kişi sayısı da 61 binden fazlaydı. En büyük likidasyon OKX borsasındaki BTC-USDT swap paritesinde görüldü.

2 trilyon dolar aşıldı

Öte yandan kripto para piyasaları bugünkü yükselişlerle birlikte toplamda 2 trilyon dolarlık değeri de aştı. Bu rakam en son 2022’nin nisan ayında görülmüştü.

Bitcoin’deki yükseliş, haberin yazıldığı dakikalarda da devam ediyor. En büyük kripto para yaklaşık 51.600 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl