1.3 milyar dolarlık Bitcoin satış baskısı geliyor: Mahkeme onay verdi

FTX iflasından olumsuz etkilenen şirketlerden biri olan ve geçen senenin başında iflas başvurusu yapan Genesis'in, 1.3 milyar dolar değerde 35 milyon adet GBTC hissesi satmasına mahkeme onay verdi. Firma, hiseleri Bitcoin ya da nakde dönüştürebilecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Grayscale gibi Digital Currency Group’a bağlı olan Genesis şirketine 1.3 milyar dolar değerde GBTC hisse satışı için iflas mahkemesinden onay çıktı. Hakim Sean Lane, Genesis’in hisseleri nakde ya da Bitcoin’e çevirebileceğini belirtti.

Bununla birlikte Genesis’in 200 milyon dolar değerde Grayscale Ether fonu da satmayı planladığı ifade ediliyor.

ETF’lerden sonra büyük satışlar gelmişti

Hatırlanacağı üzere Grayscale’in Bitcoin fonu olan GBTC, SEC’nin verdiği onay ile 10 Ocak’tan sonra ETF’e dönüştürülmüştü. Kâr satışı yapmak isteyen ya da GBTC ETF’inden diğer ETF ürünü veren şirketlere geçiş yapma amacında olanlar da, onayın ardından ellerindeki GBTC hisselerini satmaya başlamışlardı. Grayscale şirketi de, müşterilerin GBTC hisseleri karşılığında tuttuğu Bitcoin’leri satarak bu ödemeleri gerçekleştirmişti. İlk günden bu yana olan satış ise 6 milyar doları aşmış durumda…

Dolayısıyla Genesis şirketi de, GBTC hisselerini nakde çevirmek isterse 1.3 milyar dolarlık yeni bir satış dalgası yaşanabilir. Son olarak FTX de 1.5 milyar dolarlık GBTC hisse satışı yapmıştı.

FTX iflasından olumsuz etkilenen Genesis, 2022’nin aralık ayında iflas etmiş ve ocak 2023’te de iflas başvurusunda bulunmuştu.

Gemini Earn’de de büyük sorun olmuştu

Kripto para borsası Gemini’ın Earn programına bağlı olan müşteriler de Genesis’in iflasından sonra Earn programından çekim yapamamışlardı. Gemini borsasının Earn programını Genesis şirketi yürütüyordu. Ancak iki şirket yaz aylarında anlaşma sağlamışlar ve Genesis, belli bir süre içerisinde Gemini Earn programına dahil olan müşterilere tam ödeme yapmayı kabul etmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl