Bitcoin ETF’leri fiyatı yükseltmeye devam ediyor: 340 milyon dolar geldi

Bitcoin spot ETF'leri son günlerde çok ciddi yatırımlar almaya devam ederken dünkü resmi rakamlar da açıklandı. BlackRock çoğu zaman olduğu gibi en çok yatırımı alırken, ETF'lerdeki net girdi 339.8 milyon dolar oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ETF’leri en büyük kripto paranın fiyatını sürekli olarak yukarı taşımaya devam ederken, 13 Şubat’taki 631 milyon dolarlık rekor net girişlerin ardından, dün de piyasa pozitif olarak kapandı. Spot ETF ürünleri net 339.8 milyon dolarlık yatırım aldılar.

BlackRock’a adeta hücum var

ETF’ler arasında en çok yatırımı alan şirket, çoğu zaman olduğu gibi yine BlackRock’tı. Şirkete net 224 milyon dolarlık girdi vardı. İkinci sırada bir başka dev Fidelity gelirken, buradaki net yatırım değeri de 118 milyon dolardı. Öte yandan BlackRock’ın elindeki Bitcoin adedi de bugünkü alımlarla birlikte 109 bini de aştı.

Grayscale satışlara devam…

Her gün binlerce Bitcoin’i Coinbase borsasına taşıyan ancak satış seviyesi de düşen Grayscale şirketi dünü 131 milyon dolar ekside kapadı. Şirket şu ana kadar 6.68 milyar dolarlık BTC satışı yaptı. Grayscale’in elinde hala 23 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor. Bu rakam BlackRock için 5.6, Fidelity için ise 4.25 milyar dolar civarında bulunuyor.

Bitcoin, ETF’lerin getirdiği yükselişlerle birlikte dün 2 yıl sonra ilk kez 52 bin doları aşmıştı. En büyük kripto para haberin yazıldığı dakikalarda yaklaşık 52 bin 300 dolardan işlem görüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl