Oltalama saldırısı kripto yatırımcısının 5 milyon dolar kaybetmesine yol açtı

Özellikle 2023 yılında ciddi şekilde artan oltalama (kimlik avı) saldırılarına bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık 14 saat önce bir kripto yatırımcısından 5.1 milyon dolar değerde BEAM token çalındı. Saldırgan çaldığı token'ları kısa sürede Ether'e çevirdi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasalarında 2023 yılında yaşanan büyüme, oltalama ya da kimlik avı saldırılarının da artmasına yol açtı. 2022’ye göre 2023 yılıda bu saldırılar %40 civarında artarken, 2024’te de bunun devam maalesef gelecek gibi gözüküyor.

Zincir üstü analiz platformu Lookonchain’in verdiği bilgiye göre bir BEAM token yatırımcısı, kimlik avı saldırısı nedeniyle 180 milyon adet token’ını çaldırdı. Çalınan BEAM’lerin değeri ise 5.1 milyon dolardı.

Yaklaşık 14 saat önce yaşanan bu olaydan kısa süre sonra saldırgan 180.2 milyon adet BEAM token’ı Ether’e çevirdi. Hacker, yaklaşık 4.6 milyon dolar değerde 1629 adet ETH elde ederken, BEAM fiyatı ise %7’lik bir düşüş yaşadı.

Bilindiği üzere kimlik avı saldırıları, genelde kişinin içinde tuzak barındıran linklere tıklaması ya da kimlik ile şifre bilgilerini çevrim içi platformlarda açığa çıkarmasıyla yaşanıyor.

Chainalysis’e göre sadece 2023 yılında bu tarz saldırılar nedeniyle 3 milyar doalr değerden fazla kripto para çalındı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl