Ether fiyatı 3000 doları zorlarken, analistler ETF’lere de büyük ilgi bekliyor: “Etkisi Bitcoin’den daha fazla olur”

Kripto paralardaki fiyat yükselişleri devam ederken, uzun süredir suskun kalan Ether de gece saatlerinden itibaren 3000 dolar sınırını zorlamaya başladı. Ether 2022'nin mayıs ayından bu yana 2900 doları aşarken, fiyat açısından işaret edilen son alan ise ETF'ler oldu.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmesininin üzerinden 40 günlük bir süre geçerken fonlara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Bitcoin fiyatı 50 bin doların üzerinde işlem görmeye devam ederken, bu durum Ether başta olmak üzere diğer coin’leri de yukarı çıkarıyor.

ETF’lerden beklenti büyük…

Bitcoin ETF’lerinin kabul edilmesi aynı beklentiyi Ether yatırım fonları için de oluştururken, analistler ise ETF’lerin getirdiği fiyat hareketinin Ether için, Bitcoin’den daha fazla olacağını belirtiyorlar.

Standard Chartered’dan üst üste raporlar

Geçtiğimiz sene Ether fiyatı için 38 bin dolarlık tahminde bulunan, bu sene ise henüz birkaç hafta önce Ether ETF’lerinin onaylanacağı yönünde rapor yazan İngiliz bankası Standard Chartered’ın analistlerinin Ether fonlarından beklentisi çok büyük…

Bankanın kripto araştırmaları müdürü Geoff Kendrick, son raporunda Ether ETF’lerine de değindi. Analist, Ether fonlarının kabul edilmesi durumunda yıl sonuna kadar bu alana 20 ilâ 35 milyar dolar arasında yatırım gelebileceğini belirtti. Kendrick ayrıca Avrupa ve Kanada’daki Ether ETF’lerinin yanı sıra Grayscale’in Ether fonunda tutulan varlıkların, Ether’in toplam piyasa değerinin küçük bir yüzdesini oluşturmasıdan ötürü, bu fonların Bitcoin ETF’ine göre, fiyata etkide çok daha güçlü olacağını düşündüğünü söyledi.

Mayısta toplu onay ya da ret gelebilir

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) ise Ether ETF’lerinde de, Bitcoin fonlarında olduğu gibi bir yol izlemesi bekleniyor. Kurumun, toplu bir onay ya da ret kararı alma ihtimali yüksek görülüyor.

ETF başvurularıyla ilgili son tarihler mayıs, haziran ve temmuz aylarında yer alıyorlar. ETF’ler için son tarihler şu şekilde:

VanEck Ether ETF 23 Mayıs 2024
ARK 21Shares Ether ETF: 24 Mayıs 2024
Hashdex Nasdaq Ether ETF: 30 Mayıs 2024
Grayscale Ether fonunun ETF’e çevirlmesi: 18 Haziran 2024
Invesco Galaxy Ether ETF: 7 Temmuz 2024
BlackRock iShares Ether ETF: 26 Temmuz 2024

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl