İngiltere sabit coin’ler ve kriptoda sert kurallar için hazırlanıyor

Kripto para regülasyonlarının en sert şekilde uygulandığı ülkelerden biri olan İngiltere'de maliye bakan yardımcısı yaptığı son açıklamada 6 ay içinde yeni regülasyonları da getireceklerini ve özellikle sabit coin'ler ile staking hizmetlerini hedef alacaklarını söyledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bir dönem metro ve otobüs duraklarındaki reklamların kaldırılmasına kadar, kripto karşıtı bir tavır sergileyen İngiltere hükumeti, önümüzdeki aylarda ise sabit coin’ler ile staking hizmetlerini hedef alacak gibi görünüyor.

ABD medyasından Bloomberg’in verdiği habere göre ülkenin maliye bakan yardımcısı olan Bim Afolami, Coinbase borsasının Londra’da düzenlediği bir etkinlikte konuştu ve regülasyonlarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

“En kısa sürede halledeceğiz”

Hükumet yetkilisi ve maliye bakanı Jeremy Hunt’ın yardımcısı konumundaki Afolami, “Sabit coin’ler ve staking konusunda işleri en kısa sürede halledeceğiz. Bu konuda çok çalışıyoruz. Yeni kuralları kitaba yazdırmak için her şeyi yapacağız. 6 ay içerisinde bu konuyu bitirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Ancak Bloomberg’in haberinde, nasıl bir kısıtlama ya da regülasyonun geleceği konusunda detay verilmedi.

Ether ile staking hizmetleri veren Coinbase borsası, bu konuda ABD regülatörü olan SEC ile de davalık olmuştu. Birçok şirket ise İngiltere’den, sert regülasyonlar ve hükumet yasakları sebebiyle çıkmak zorunda kalmıştı.

Başbakan Sunak söylemişti ama…

İngiltere’de üst üste istifaların geldiği bir dönemde, 2022’de başbakan seçilen Rishi Sunak ise ülkeyi bir kripto merkezi yapmak istediğini defalarca söylemişti. Ancak Sunak, bu anlamda kripto sektöründen de hala eleştiri alıyor. İngiliz kripto şirketleri, ülkede hala net ve açık kuralların olmadığını savunuyorlar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl