VanEck Bitcoin spot ETF hacminde 22 katlık artış: Analistler de anlamadı

ABD'de işlem gören 10 Bitcoin spot ETF'inden biri olan HODL kısaltmalı fon, dün ortalamasının yaklaşık 22 katı hacim gördü. Hacimdeki artışın büyük bir balina sebepli olmadığını ve küçük yatırımcılardan gelen parayla oluştuğunu ifade eden analistler ise konuya net bir açıklama getirmediler.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

VanEck şirketinin HODL ETF’ine olan talepte dün şaşırtan ve ani bir artış oldu. Normal şartlarda bir günlük ortalama hacmi 16-17 milyon dolar civarında olan fon, 400 milyon dolarlık hacme ulaştı.

HODL adlı fonun hacmi, Grayscale ve BlackRock ürünlerinin hacminden sonra günü 3. sırada tamamladı.

Eric Balchunas: Hala anlamış değilim

Konuyla ilgili konuşan Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas ise VanEck ETF’iyle ilgili ne olduğunu tam olarak anlamadığını belirtti ve şunları söyledi:

“Ne olduğunu hala anlamadım. Kimse de bilmiyor. Cuma günü 500 adet olan işlem sayısı, bugün (dün) 50 bine çıktı. Acaba br Reddit ya da TikTok ünlüsü mü takipçilerine bu fonu tavsiye etti diye düşünmüyor değilim. Bu hacmin, tek bir büyük yatırımcı tarafından gelmediği aşikar… 32 bin bireysel işlem var. Ortalamanın 60 katına eşit. Belki de ürün hafta sonu bir platformda listelendi. Nasıl açıklayacağımı bilemiyorum”

Öte yandan dünkü işlem gününde Bitcoin spot ETF’leri 135 milyon dolarlık net girdi aldılar. Grayscale’den 137 milyon dolarlık fon çıkarken, BlackRock ise 154 milyon dolar ile günü 1. sırada tamamladı. Fidelity de 71 milyon dolar ile 2. sıradaydı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl