Nvidia bilançosu beklentileri aştı: Yapay zeka coin’leri yükselişte

Nvidia'nın 2023 dördüncü çeyrek gelirleri, 22.18 milyar dolar ile beklentileri aştı. Olumlu raporun etkisi, kripto para piyasasında da hissedildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Piyasaların merakla beklediği Nvidia bilançosu açıklandı. Buna göre şirket, 2023 yılı dördüncü çeyreğinde 22.18 milyar dolar gelir elde etti. Analistlerin beklentileri, gelirlerin 20.41 milyar dolar geleceği yönündeydi.

22.18 milyar dolarlık gelirin 18.4 milyar doalrını veri merkezi gelirleri, 2.9 milyar dolarını oyun sektörü gelirleri, 463 milyon dolarını profesyonel görselleştirme gelirleri ve 281 milyon dolarını ise otomotiv gelirleri oluşturdu.

Gelir rakamı, bir önceki yılın aynı döneminde 6.05 milyar dolardı. Böylece Nvidia’nın gelirleri, son bir yılda yüzde 265’in üzerinde artış yaşadı.

Beklentileri aşan bilançonun ardından Nvidia hisseleri, seans sonrası işlemlerde yüzde 7’nin üzerinde yükseldi. Olumlu raporun etkisi, kripto para piyasasında da hissedildi. Bitcoin, 50 bin 800 dolar seviyelerinde işlem görürken dakikalar içinde 51 bin 300 doların üzerine çıktı. Öte yandan yapay zeka odaklı kripto para projelerinde de yükselişler görüldü.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl