Tom Lee fikrinin arkasında: Bitcoin için 150 bin dolar bekliyorum

Kripto paralar hakkında yaptığı yorumlarla bilinen Tom Lee, dün katıldığı bir programda Bitcoin'de bu sene 150 bin dolar seviyesini beklediğini belirtti. Lee, "Bitcoin arzı azalıyor. ETF'lere olan talep ise artıyor. Bunların hepsi Bitcoin için olumlu gelişmeler…" dedi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Finans araştırmaları şirketi FundStrat yöneticilerinden Tom Lee, Bitcoin için 150 bin dolarlık fiyat tahmininde bulundu. Yaz aylarında da en büyük kripto paranın 180 bin dolara kadar gidebileceğini belirten Lee, fikrinin arkasında olduğunu söyledi.

ABD’nin ünlü finans kanalı CNBC’deki Squawk Box programına katılan Tom Lee, fiyat artışında ETF ve halving etkisinin büyük olacağını belirtti:

“ETF’lerle birlikte artan bir talep söz konusu, bunun yanında halving de yaklaşıyor. Fed’in para kısıtlamasını sonlandırması da yine riskli varlıklar için olumlu olacaktır. Ben kısa vadede bir düşüş beklentisi içerisinde değilim. Bu sene için fiyat öngörüm 150 bin dolar seviyesidir”

Moderatörler tartıştı

Programın iki ünlü moderatrü olan Joe Kernen ve Andrew Ross Sorkin ise Bitcoin’in değer saklama aracı olması konusunu tartıştılar. Tom Lee’nin yorumlarının ardından konu Gary Gensler’ın Bitcoin hakkındaki olumsuz görüşlerine geldi.

Joe Kernen, “Ben Bitcoin’i sağladığı faydalar için kullanıyorum. Yazılım üzerinden fidye isteyenlerin Bitcoin talep etmesi Bitcoin’in suçu değil” dedi.

Andrew Ross Sorkin ise Bitcoin’in değer saklama aracı olduğuna katılmadığını belirtti ve “Değer saklama araçlarının değerleri aynı kalır. Volatil olmaz” dedi.

Kernen bu yoruma da karşı çıktı ve “Altın da bir zamanlar 300 dolardı, bugün 2000 dolar. Ama en büyük değer saklama aracı” dedi.

Kernen, Bitcoin konusunda canlı yayında JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’a sorduğu sert sorularla ve yaptığı yorumlarla da biliniyordu.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl