Paris Saint-Germain, Chiliz Chain doğrulayıcısı oldu: PSG token’da artış

Fransa'nın en büyük futbol kulüplerinden biri olan Paris Saint Germain, Chilliz Chain'de doğrulayıcı oldu ve Web3 dünyasındaki varlığını daha geniş bir çerçeveye yaydı. Açıklamanın ardından PSG fan token'da, küçük de olsa bir yükseliş yaşandı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Paris Saint Germain futbol kulübü, geçtiğimiz senenin mayıs ayında başlatılan Chilliz Chain’de validatör yani doğrulayıcı oldu. Böylece Fransız kulübü, bir blok zinciri üzerinde doğrulayıcı olan ilk spor kulübü unvanını almış oldu.

Kulüp, Chilliz 2.0 olarak da bilinen blok zincirindeki doğrulayıcılık görevinden elde edeceği gelirle de PSG token alımı yapacak. Bu şekilde, kendi kendine yeten, sürdürülebilir bir fan token ekonomisi yaratılması hedefleniyor.

Fransız ekibinin Web3 sorumlusu olan Par Helgosson yaptığı açıklamada, “Elde edilen gelirler ile PSG token’larının geri alımı gerçekleştirilecek. Alımlar otomatik şekilde akıllı kontratlar vasıtasıyla Chilliz Chain üzerindeki merkeziyetsiz borsalardan yapılacak” dedi.

Hatırlanacağı üzere son olarak Web3 ve metaverse alanlarındaki yatırımlarıyla bilinen Animoca Brands de, Chilliz Chain üzerinde doğrulayıcı olmuştu.

Bir önceki Chilliz blok zincirinde, sadece güvenilir ve belli sayıda validatör yer alabiliyordu. Ancak 2023’ün mayıs ayında gelen yeni güncellemeyle birlikte, CHZ token’larını herkes sisteme stake edip, blok zincirinin güvenliğine katkı sunup, gelir elde etme hakkını kazanmış oldu.

Açıklamanın ardından PSG fan token’da yüzde 5’ten fazla artış oldu ve token 3.7 doların da üzerine çıktı.

PSG fan token, son boğa sezonunda 50 doların da üzerine çıkmayı başarmıştı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl