Ereğli’den şaşırtan bedelsiz ve temettü açıklaması

eregl bedelsiz

Borsa İstanbul’un köklü şirketlerinden Ereğli Demir Çelik hem bedelsiz sermaye artırımı hem de temettü dağıtımı hakkında açıklama yaptı. Şirketin temettü açıklaması piyasada şaşkınlık yarattı. Bununla birlikte 11 sene aranın ardından gelen bedelsiz sermaye artırımı kararı ise memnuniyetle karşılandı.

Ereğli %100 oranında bedelsiz sermaye artıracak

Türkiye’nin en önemli şirketlerinden biri olan Ereğli bedelsiz sermaye artırımı kararı aldığını duyurdu. Mevcut durumda 3,5 milyar Türk Lirası sermayesi olan şirket bunu 7 milyar TL’ye yükseltecek.

Ereğli’nin %100 bedelsiz sermaye artırımı hakkındaki açıklaması şu şekilde: “27.02.2024 tarihli kararı ile 2026 yılına kadar müsaade edilmiş kayıtlı sermaye tavanının 7.000.000.000 TL olduğu göz önüne alınarak, halihazırda 3.500.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin sermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılanmak suretiyle, mevcut çıkarılmış sermayenin %100’ü oranında, 3.500.000.000 TL artırılarak 7.000.000.000 TL’ye çıkarılmasına karar verilmiştir.”

Bilanço kötü ama temettü dağıtacak

Ereğli Demir Çelik, Borsa İstanbul’un temettü dağıtmayı gelenek haline getirmiş şirketlerinden biri. Ancak geçtiğimiz yıl hem demir çelik sektöründeki daralma ve düşen talep hem de şirketin kar açıklayamamış olması temettü politikasını sekteye uğratmıştı.

Geçtiğimiz hafta açıklanan Ereğli bilançosunun ardından piyasada şirketin bu yıl da temettü dağıtamayacağına yönelik bir beklenti oluşmuştu. Ancak Ereğli Demir Çelik tarafından bu sabah KAP’a yapılan açıklama herkesi şaşırttı. Şirket düşük bir meblağda da olsa kar payı dağıtacağını ilan etti.

Şirketin pay başı 0,45 TL temettü dağıtımı şaşkınlık yaratırken kimileri bunu stratejik bir prestij hamlesi olarak değerlendirdi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl