Mahfi Eğilmez’den kripto para yorumu: “Portföylerde olabilir” dedi ve uyardı

İktisatçı Mahfi Eğilmez, kripto paraların %20 oranında portföylerde bulundurulabileceğini söyledi. Eğilmez, eldeki bütün varlığı kripto paraya yatırmanın doğru olmadığını da vurguladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

İktisatçı Mahfi Eğilmez, Bitcoin’de yaşanan büyük yükselişin ardından yaptığı yorumda, portföylerde kripto paraya yer ayrılabileceğini, oranın da yüzde 20’ye kadar çıkarılabileceğini belirtti.

Eğilmez, kişisel X hesabındaki paylaşımında “Portföylerde %20 kadar kripto para bulundurulabilir.” dedi fakat önemli bir uyarı da yaptı. Ünlü iktisatçı, “Eldeki bütün varlığı kripto paraya yatırmak doğru değil. İniş çıkışları çok sert olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Finans piyasaları, Bitcoin’deki ralliyi konuşuyor. Piyasa değeriyle en büyük kripto para, yaklaşık 1 ay önce 38 bin dolardan işlem görürken 61 bin doların da üzerine çıktı. Bitcoin’deki yükseliş, özellikle son günlerde hızlandı. Hafta sonu 50 bin dolara kadar gerileyen kripto para, bugün 61 bin 360 doları gördü.

Yaşanan yükselişin arkasında birkaç sebep olduğu düşünülüyor. Bunlardan birincisi, ABD’de işlem gören Bitcoin yatırım fonlarının yaptığı alımlar, ikincisi yaklaşan blok ödülü yarılanması (halving), üçüncüsü ise Fed’in faizde indirme gideceği beklentileri.

Bitcoin, TSİ 19.25 itibari ile 61 bin 285 dolardan alıcı buluyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl