Bitcoin yeni rekor aramasına rağmen madenciler satışlarını sürdürüyor

Bitcoin yeni rekoruna her geçen gün daha fazla yaklaşırken, halving'den sonra ödülleri yarı yarıya azalacak olan madencilik şirketleri ise BTC satışlarına agresif şekilde devam ediyor. Madenci cüzdanlarındaki Bitcoin sayısı 2021'in temmuz ayından sonraki en düşük seviyeye geriledi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

2021’in kasım ayındaki 69 bin dolarlık rekoruna gözünü diken Bitcoin bir kez daha dünya finans piyasalarında adından söz ettirmeyi başarırken, madencilik şirketleri ise yoğun şekilde BTC satışı yapıyor.

Zincir üstü takip firması Glassnode’un paylaştığı bilgiye göre, madencilik şirketlerinin cüzdanlarındaki BTC adedi, 2021’in temmuz ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. 1.83 milyon adetten (ekim ayı) 1.812 milyon BTC’ye indi.

Son dönemde yatırıma yöneldiler

Madencilik şirketlerinin sattığı BTC’ler üzerinden yeni ve daha etkin makineler aldıkları biliniyor. Birçok şirket, geçtiğimiz sene de 2024 ortasında teslim edilmek üzere, cihaz üreticisi firmalarla yüzlerce milyon dolarlık anlaşmalara imza atmışlardı. Yeni ve etkin Bitcoin madencilik cihazları, elektrik ihtiyacı daha az olmasının yanında daha hızlı ve güçlü performans sergilemeleriyle biliniyor.

RIOT, Marathon ve Cleanspark gibi madencilik şirketleri son dönemde Bitmain ve MicroBT gibi firmalardan yeni makineler almışlar ve yine önümüzdeki yaz ayları için de anlaşmalar imzalamışlardı.

Nisan ayının ortalarında gerçekleşmesi beklenen Bitcoin halving’inin ardından madencilerin sistemden aldığı ödül, blok başına 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye inecek.

Bitcoin şubat ayında %47’den fazla artış gösterdi ve aylık kazanç bakımından bu anlamdaki son büyük yükselişin olduğu 2020’nin aralık ayını da geride bıraktı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl