Bitcoin’in yükselişinde Asya sürprizi: Hacmin yüzde 70’i oradan geldi

Bitcoin 69 bin dolarlık rekoruna her geçen gün daha fazla yaklaşırken, dün gece saatlerinde 68 bin dolar seviyesi de aşıldı. Reuters'ın The Block verileri üzerinden yaptığı habere göre ise, Bitcoin'deki büyük yükselişi Kuzey Amerika'daki küçük yatırımcı alımlarından çok, Uzakdoğu'daki kalabalık gruplar tetikliyor. Uzakdoğu tarafından, ABD ETF'lerine de ilgi büyük…

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’in sert rallisinin arkasında birçoklarına göre ABD spot ETF’lerini alan Amerikalı yatırımcılar yer alırken, The Block üzerinden aldığı verileri haberleştiren Reuters ise, özellikle şubat ayındaki yükselişlerin arkasında Asyalı yatırımcılar olduğunu belirtti.

Ajansın haberinde şubat ayındaki 1.17 trilyon dolarlık Bitcoin hacminin 791 milyar dolarlık kısmının, yani yaklaşık %70’lik bölümün, Asya tarafından geldiği, rakamın 113 milyar dolarlık kısmının ise Kuzey Amerika bölgesine ait olduğu yazıldı.

“Çin hisse senedi piyasası Bitcoin’e yönlendirdi”

Reuters’ın haberinde ayrıca, Çin hisse senedi piyasalarındaki durgunluğun, yatırımcıları Bitcoin’e yönlendirdiği belirtildi ve “Mesajlaşma uygulaması olan WeChat’te Bitcoin aramaları şubat ayında 12 kat arttı” denildi.

“Vadeli Bitcoin ETF’lerine talep var”

Spot Bitcoin ETF’lerinin Güney Kore’de yasak olmasının, yatırımcıları vadeli Bitcoin ETF’lerine yönelttiği belirtilen haberde şu ifadeler yer aldı:

“Güney Kore’de broker’lar, vadeli Bitcoin ETF’lerine aracılık edebiliyorlar. Güney Koreliler ABD’de listelenmiş olan 2X Bitcoin Strateji ETF’ine 2024’te 23 milyon dolar yatırdılar. 2023’ün tamamında bu rakam 25 milyon dolardı. ProShares Bitcoin ETF’ine de talep var. Japon piyasası da, yasakların olduğu Çin’e göre çok daha fazla özgürlük veriyor.”

Reuters’ın Kaiko verilerine dayandırarak verdiği bilgiye göre de Binance, Coinbase ve Bitstamp’in Asya piysalarındaki büyük gücü de yine bu bölgeden yapılan alımları kolaylaştırıyor. Hindistan’da da yine Binance gibi Kucoin borsası öne çıkıyor. Kucoin’in, yerel operatörlerin aldığı yüzde 1’lik takip vergisini kullanıcılardan almadığı, dolayısıyla Hindistan’da ciddi bir kalabalığa hitap ettiği bilgisi de veriliyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl