Aracı kurumlar gözünü Pegasus hissesine dikti! İşte hedef fiyatlar

pegasus hisse hedef fiyat

Havacılık sektörünün güçlü şirketlerinden Pegasus, dün akşam 2024 yılının son çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirketin hasılatı senelik bazda %65 yükseliş gösterdi ve son çeyrek bilançosu genel olarak piyasa tarafından pozitif karşılandı.

Pegasus’un güçlü son çeyrek bilançosunun ardından aracı kurumlar PGSUS hissesi için yeni raporlar yayınlamaya başladı. Gün içinde pek çok aracı kurumdan Pegasus hissesi için analiz gelirken hedef fiyatlar yukarı yönlü revize edildi.

Beğenilen son çeyrek bilançosuna ve aracı kurumlardan peş peşe gelen raporlara rağmen Pegasus hissesi güne negatif bir başlangıç yaptı. 836 TL ile güne başlayan PGSUS hissesleri %2,5’luk bir düşüşle 810 TL seviyelerine geriledi.

Alnus Yatırım 1310 TL hedef fiyat belirledi

Pegasus’un bilançosunu açıklamasının ardından Alnus Yatırım bir finansal değerlendirme raporu yayınladı. Aracı kurum yayınladığı raporda şirket 2024 yılında global ölçekte en yüksek FAVÖK marjına sahip havayolları arasında olmaya devam edileceğini öngörmesine vurgu yaptı.

Alnus Yatırım yeni raporuyla birlikte PGSUS hissesi için hedef fiyatını 1310 TL olarak açıkladı. Rapor yayınlandığında 836 TL olan Pegasus hissesi için %56’lık bir yükseliş potansiyelini işaret ediyor.

Ahlatcı Yatırım %44 yükseliş bekliyor

Ahlatcı Yatırım tarafından hazırlanan Pegasus raporunda öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

  • Yıllık bazda %186 artışla 11.86 milyar TL olarak açıklanan net kar
  • Pegasus’un artan yolcu sayısında doluluk oranının yıllık bazda 1.1pp artışla %84,8’e ulaşması
  • Net satış gelirlerinin bir önceki yılın aynı dönemine göre %48.7 artış göstermesi

Aracı kurum bu başlıklar ile şirketin son çeyrek bilançosunu analiz ettikten sonra PGSUS hissesi için 1194 TL hedef fiyat belirledi.

Şeker Yatırım 1270 TL’yi işaret etti

Analist Can Tuğlu imzasıyla yayınlanan Pegasus raporunda ertelenmiş vergi gelirleri neticesinde piyasa beklentilerini fazlasıyla aşan net kara vurgu yapıldı. Açıklanan finansal sonuçların kısa vadede hisseye pozitif etki yapmasını bekleyen Şeker Yatırım, yeni hedef fiyatını 1270 TL olarak açıkladı.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl