“Bitcoin yolsuzluk getirir” diyen ABD senatörü için yeni rüşvet iddianamesi

El Salvador'un Bitcoin hamlesi konusunda, "Bitcoin oraya yolsuzluk getirir. Rüşvet sistemi büyür" diyen ABD'li senatör Bob Menendez için bir rüşvet ve dolandırıcılık iddianamesi daha yazıldı. Menendez için daha önce de benzer suçlamalardan bir iddianame daha yazılmıştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin ve kripto para karşıtlığıyla bilinen ABD’li Demokrat senatör Bob Menendez ile ilgili yeni bir rüşvet ve yolsuzluk iddianamesi daha yazıldı. Savcıların hazırladığı yeni iddianamede Menendez 18 suçla itham ediliyor.

Haber ajansı Reuters’ın geçtiği bilgiye göre New Jersey senatörünün eşi için bazı iş adamları araba taksidi ve ev ödemeleri yaptı. Menendez’in avukatları ise senatörün bu ödemelerden 2022’ye kadar haberi olmadığını belirttiler. Senatör ayrıca 2022’de bu ödemeleri öğrendiğinde, bunları karısının aldığı bir kredi sandığını belirtti. New Jersey senatörü suçlamaları reddetti.

Yüzbinlerce dolar ve altın rüşveti de vardı

Menendez ile ilgili yazılan en önemli iddianame ise eylül ayında ortaya çıkmıştı. Senatörün Mısır için ajanlık yaptığı ve silah yardımı konusunda bazı anlaşmalar hazırlanmasına yardım ettiği belirtiliyordu. Aynı iddianamede senatörün, iş adamlarından, onların suçlamalarının düşürülmesini sağlamak için yüzbinlerce dolar rüşvet aldığı da yazılmıştı.

Menendez’in evinde de lüks bir araba, yine yüzbinlerce dolar ve 100 bin dolar değerinde altın bulunmuş, senatörün bunları da rüşvet olarak kabul ettiği yazılmıştı.

“Bitcoin yolsuzluk ve rüşveti artıracak” demişti

Demokrat senatör El Salvador’da Kripto Para Yasası’nın Güvenilirliği adlı bir yasa tasarısına da imza atmış ve Bitcoin’in ülkedeki rüşvet ve yolsuzluk sistemini büyüteceğini belirtmişti.

Türkiye’ye de karşı çıktı

Menendez, 1 Mart günü attığı bazı tweet’lerde de Türkiye’ye yapılması planlanan F-16 satışlarına karşı çıktığını belirtmişti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl