Fed başkanı Powell’dan faiz indirim mesajı

Fed başkanı Jerome Powell, faiz indirimleri konusunda bu seneyi hedef belirlediklerini ancak indirimlere geçmek için "daha ikna edici veriler görmek istediklerini" belirtti.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Merkez Bankası (Fed) başkanı Jerome Powell’ın, Kongre’ye bağlı olan Finansal Hizmetler Komitesi karşısındaki programı öncesinde yapacağı konuşmasının yazılı metni açıklandı.

Powell metinde faiz indirimleri için bu seneyi hedef gösterdi ancak daha önce birçok kez tekrar ettiği gibi verilere bakacaklarını ifade etti:

“Enflasyon hala yüzde 2’nin üzerinde ancak bu konuda çok fazla ilerleme kaydettik. Bu sene faizlerde indirimlere geçmemiz yüksek olasılık ancak hala daha ikna edici veriler bekliyoruz. Faizleri hızlı ya da olması gerekenden önce indirmek gibi, geç ve yavaş indirmenin de riskleri vardır. Bu konuda dengeyi bulmaya çalışacağız”

Fed faizleri son olarak temmuz ayında 25 baz puan artırmıştı. Son 4 toplantıda faizleri serbest bırakan Fed’in 20 Mart günkü toplantısında nasıl bir karar alacağı şimdiden merak konusu…

Powell, daha önceki açıklamalarında mart ayında faiz indirimelrine geçmenin “zor” olduğunu ifade etmişti. Uzmanlar ise en erken mayıs ayında bir faiz indirimi kararı gelmesini bekliyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl