SEC, üç borsanın spot Bitcoin ETF işlem başvurusunu erteledi

SEC, ABD'li iki türev borsası ile Nasdaq'ın spot Bitcoin ETF'lerinde opsiyon işlemleri talebine erteleme geçti. Kurum son kararını ise 24 Nisan'da verecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bitcoin spot ETF’leriyle opsiyon işlemleri yapılabilmesi yönünde başvuruda bulunan üç borsaya vereceği yanıtı erteledi. Kurum, Cboe Borsası ve Miami Uluslararası Menkul Kıymetler Borsası’nın konuyla ilgili talebine olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedi. Kurum ayrıca Nasdaq Borsası’nın, BlackRock’ın IBIT ETF’inin de opsiyon işlemlere açılması başvurusunu erteledi.

SEC’nin 24 Nisan’da vereceği kararda ise erteleme hakkı bulunmuyor. Yani burada verilecek karar, borsaların talebine son yanıt olacak.

3 borsa da, SEC’ye 25 Ocak günü başvuru yapmışlardı. SEC’nin 10 Mart’a kadar cevap verme hakkı bulunuyordu ancak kurum 3 gün önceden erteleme cevabı vermiş oldu.

Opsiyon işlemleri, ürünlerde çift yönlü ve kaldıraçlı işlemler yapılmasına olanak tanımasıyla biliniyorlar. Örnek olarak yatırımcılar, Bitcoin’in düşüşüne de yükselişine de bu türev ürünler sayesinde yatırım yapabiliyorlar.

Uzmanlar, Bitcoin spot ETF’lerinin bu alana da dahil olmasının, kripto ekosistemine daha çok para girmesini sağlayacağını ifade ediyorlar.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl