Vitalik Buterin’in paylaşımda adını geçirdiği kripto projesi yükseldi

Ethereum'un kurucularından olan Vitalik Buterin, son dönemin en çok konuşulan kripto alannlarından biri konumundaki DePin'i sorguladığı bir paylaşım yaptı. "Merkeziyetsiz Fiziksel Altyapı" olarak bilinen DePin alanındaki projelerden Storj ise Buterin'in, paylaşımında adını geçirmesiyle %10'dan fazla yükseliş yaşadı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Vitalik Buterin, “Merkeziyetsiz Fiziksel Altyapı” olarak bilinen DePin alanını sorguladığı bir paylaşım yaptı. Warpcast üzerinden yaptığı paylaşımda Buterin, “İnsanları, DePin projelerinin gerçekten işe yarayacağına inandıran ne?” dedi.

Bu soruyu sorarken “Storj ve çeşitli merkeziyetsiz projeler, 10 yıla yakın süredir kripto para dünyasında varlar ama bu zamana kadar pek de başarılı olamadılar. Neden şimdi olsunlar?” diyen Buterin’in bu paylaşımından sonra Storj %10’dan fazla yükseliş gösterdi.

Bilindiği üzere Storj, bulut saklama çözümleri sunuyor ve DePin alanında son dönemin ön plana çıkan projelerinden bir tanesiydi. Storj, Buterin’in paylaşımının ardından 0.9 doların üzerine çıktı. Ancak coin daha sonra bu seviyenin altına çekildi.

DePin projeleri, fiziksel altyapının da, finans ve diğer alanlar gibi merkeziyetsizleşmesini ve böylece belli bir tekelin dışına çıkmasını hedefleyen oluşumları ve şirketleri barındırıyor.

Filecoin ve Storj gibi projeler bu alanın en eski oyuncuları olarak biliniyor.

Kripto para dünyasındaki DePin alanı da, yapay zeka gibi son dönemde çok konuşulan ve etrafında ilginin gittikçe artmaya başladığı bir kategori olarak görülüyor.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl