Goldman Sachs, Coinbase’de Sat’dan Nötr’e geçti: “2021’den bu yana görülmedi”

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, Coinbase borsasının hisseleriyle ilgili yanıldığını belirtti ve tahminini değiştirdi. Borsa, son raporunda Sat'tan Nötr'e geçerken, "Önceki raporumuzdaki düşüncelerimiz, kripto para piyasalarında uzun vadeli büyüme beklentimiz olmaması kaynaklıydı" denildi.

goldman-sachs
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Goldman Sachs, Coinbase borsasıyla ilgili duruşunu değiştirdi. Banka, COIN hissesi için “Sat” yönlü raporunu “Nötr”e çevirdi ve 282 dolarlık da fiyat hedefi belirledi.

“2021’den bu yana ulaşılmayan seviyeler görülüyor”

Bankanın ilgili son raporunda kripto para fiyatlarındaki artışlara ve Coinbase’deki uzun zamandır görülmeyen hacim yükselişlerine değinildi:

“Bir önceki raporaki tezimiz, kripto ve dolayısıyla COIN hissesi için sürdürülebilir ve uzun vadeli talep beklentimizin olmaması ve bunun sonucunda hisse değerinin aşağı gideceği yönündeki düşüncemizle alaklıydı. Ancak kripto fiyatlarının zirve yapması ve Coinbase’deki günlük hacimlerin de, 2021 yılından bu yana görülmemiş seviyelere ulaşması, şirket için gelir beklentimizi de %48 artırdı”

Geçen seneden bu yana sert yükseliş var

Bilindiği üzere Coinbase hisseleri, 2022’deki FTX çöküşünün olduğu dönemlerde 30 dolara kadar inmişti. Ancak 2023 yılındaki bankacılık krizi döneminde Bitcoin’e olan ilginin artmasıyla yükselmeye başlayan hisseler, yaz aylarında önce 100 doları, geçtiğimiz haftalarda da 200 doları aşmayı başarmıştı.

Coinbase hisseleri, dünkü işlem gününü de 242 dolardan tamamladı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl