Elon Musk’ın yapay zeka duyurusu iki coin’de yükseliş getirdi

Dünyanın en zengin iş insanı olarak liderliğini geçtiğimiz hafta Jeff Bezos'a kaptıran Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI ile ilgili yeni bir duyuru yaptı ve şirketin uygulaması olan Grok'un açık kaynak hale getirileceğini belirtti. Açıklamanın ardından hem xAI hem de Grok yükselmeye başladı. İki token'ın Elon Musk'ın şirket ya da projeleriyle bir alakası ise bulunmuyor.

elon musk
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Elon Musk, yapay zeka odaklı çalışan şirketi xAI’ın geliştirdiği Grok’un gelecek haftadan itibaren açık kaynak olacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından ise şirket ve projeyle alakası olmasa da, yapay zeka furyasından yararlanan iki coin, xAI ve Grok sert yükseldi.

Grok %55 yükseldi

xAI 1.44 dolardan 1.63 dolara yükselirken Grok ise daha sert şekilde arttı. Grok %55’lik artışla 0.009 dolar seviyelerinden 0.015 doların da üzerine çıktı.

Google ve Microsoft ile savaşı devam ediyor

Bilindiği üzere Elon Musk, Twitter’ı satın almasıyla sosyal medya alanına el atmış ve daha özgür bir platform sözü vermişti. Musk, yapay zeka alanındaki gelişmeler sonrasında da OpenAI ve Microsoft’u sert şekilde eleştirmiş, hemen ardından da xAI adımını atmıştı. Musk, OpenAI’ın, yapay zeka geliştirmelerini 6 ay kadar durdurması gerektiğini ifade etmiş ancak Bill Gates tarafından tepki görmüştü.

Microsoft’un kurucusu olan Bill Gates, OpenAI şirketi ve onun CEO’su olan Sam Altman’a verdiği büyük destekle biliniyor.

Musk’ın şirketi xAI’ın geçtiğimiz hafta Hong Kong başta olmak üzere birçok bölgedeki dolar milyarderi yatırımcıyla görüştüğü belirtilmişti. xAI şirketi, küresel çaptaki yatırımcılardan 6 milyar dolarlık yatırım alma hedefinde…

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl