MicroStrategy 12 bin adet Bitcoin aldı

MicroStrategy şirketi, 800 milyon dolarlık tahvil alımını tamamlarken, buradan elde ettiği gelirle de 12 bin adet Bitcoin alımı yaptı.

microstrategy
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

MicroStrategy yeniden Bitcoin alımı yaptı. Şirket, geçtiğimiz hafta açıkladığı 800 milyon dolarlık tahvil alımını tamamladı ve buradan elde ettiği gelirle Bitcoin aldı. Son alımlar için ortalama 68.477 dolar ödeyen yazılım firması 12 bin adet BTC’yi daha kasasına koymuş oldu. Son alımla birlikte şirketin 205 bin adet Bitcoin’i oldu.

Şirket, 780 milyon dolarlık tahvil satışının tümüyle Bitcoin alırken, toplamda 821 milyon dolar harcadı. Aradaki 40 milyon dolar ise, firmanın nakit fazlasıyla ödendi.

Hatırlanacağı üzere Michael Saylor’un liderliğindeki firma 26 Şubat günü 155 milyon dolarlık da bir BTC alımı duyurmuştu. O alımlar da 15-25 Şubat aralığında yapılmıştı. Şirket şu ana kadar aldığı Bitcoin’ler için yaklaşık 6.8 milyar dolarlık harcama yaptı ve bu Bitcoin’lerden 4 milyar dolara yakın kâr elde etmiş bulunuyor.

MicroStrategy hisseleri, 26 Şubat günü yapılan açıklamada 683 dolardan işlem görüyordu ancak bu rakam şu anda 1500 dolar civarında bulunuyor. Şirket hisseleri geçtiğimiz hafta tüm zamanların rekorunu kırmıştı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl