Fiyat artışıyla birlikte Bitcoin madenci gelirleri de tavan yaptı

Halving ile birlikte ödülleri yarıya düşecek olan Bitcoin madencileri, fiyattaki artışla beraber gelirlerini üst seviyeye çektiler. Madenci gelirleri hafta sonu, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin’deki fiyat artışı madencilere yaradı. 10 Mart günü Bitcoin madencilerinin gelirlerinin 7 günlük hareketli ortalaması tarihte ilk kez 68.3 milyon dolara ulaştı. Rakam daha önce 2021 yılının mayıs ayında 67.1 milyon dolar ile dönemin rekorunu kırmıştı.

Dün 72.700 dolar ile yeni rekorunu kıran ve geçen sene aynı günde olduğu seviyesinden %230’dan fazla yükselmiş olan en büyük kripto paradaki işlem hacmi de geçtiğimiz hafta son 18 ayın rekorunu kırmıştı.

Madencilik cihazları kapış kapış

Bilindiği gibi nisan ayı ortasında gerçekleşecek olan halving’de, blok başına elde ettikleri ödülleri 6.25’ten 3.125 BTC’ye düşecek olan madenciler son dönemde daha güçlü ve daha az elektrik harcayan makineler için yoğun bir yarış içine girmişlerdi.

ABD medyasından Bloomberg’ün MinerMag verilerine dayandırdığı haberinede şubat ayından bu yana 13 büyük şirket, 1 milyar dolar değerde cihaz siparişi verdiler.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl