Bernstein 150 bin dolarlık Bitcoin beklentisini öne çekti

700 milyar dolardan fazla yönettiği varlık ile küresel çaptaki önemli varlık yönetim firmalarından biri olan Bernstein, Bitcoin'de 2025 için yaptığı 150 bin dolarlık tahmini bu seneye çekti. Şirket ayrıca Bitcoin madencilik şirketlerinin hisselerindeki düşüşleri ise "Halving öncesi son fırsat" olarak yorumladı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD merkezli küresel yatırım yönetim şirketlerinden biri olan Bernstein, Bitcoin’deki 150 bin dolarlık fiyat beklentisini 2025’ten bu seneye çekti. Şirketin bilinen analistlerinden Gautam Chhugani, son müşteri notunda, “150 bin dolarlık fiyat seviyesi için şu an çok daha fazla ikna olmuş durumdayız” dedi.

Satoshi’nin sözünü hatırlattı

Değerlendirme notunda Chhugani, Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi Nakamoto’nun bir sözüne de vurgu yaptı. Satoshi’nin 2010 yılında bir forumda yazdığı “Eğer anlamıyorsan, seni ikna edecek zamanım yok” sözünü analizine taşıyan Chhugani, “71 bin dolarlık seviyenin halving sonrasında aşılmasını bekliyoruz. 150 bin dolarlık fiyatı, kurumsal yatırımcılardan gelecek olan parayı düşünerek oluşturduk” dedi.

“2024 için bekliyorduk ama oldu bile…”

2024 yılı için ETF’lere 10 milyar dolarlık girdi beklediklerini belirten ancak şu ana kadar bile bu rakama neredeyse ulaşıldığını ifade eden analist şunları söyledi:

“Kurumsal yatırımcılardan Bitcoin’e gelecek olan girdiyi düşünerek 150 bin dolarlık tahminde bulunmuştuk. Bu rakamı 2025 için bekliyorduk. 2024 yılı için 10 milyar dolarlık ETF beklentisi içindeydik ama şu ana kadar 9.5 milyar dolarlık yatırım geldi bile… Bu nedenle beklentimizi bu yıla çektik”

“Madencilik firmaları için son şans”

Bernstein analistleri ayrıca Bitcoin’deki fiyat yükselişinin madencilik firmalarına yansımamasının nedenini ise nisan ayında gerçekleşecek olan halving olarak gösterdi ve burada bir yatırım fırsatı bulunduğunu dile getirdi:

“Şu anda beklenenin altında bir fiyat hareketi yapan madencilik firmalarının halving’in ardından yükselişe geçeceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla bu fiyatlar, ödül yarılanması öncesinde son alım fırsatları olabilir”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl