Binance eski CEO’su CZ üzerindeki baskı artıyor: Yanına bir görevli verilecek

ABD devlet kurumlarının açtığı davalar sonucunda görevden el çektirilen Changpeng Zhao için mahkemeden yeni kararlar çıktı. CZ'nin yurt dışı çıkış yasağı devam ederken, yeni ve eski pasaportlarının hepsini teslim etmesi istendi. Avukatların seçeceği bir kişi de, bu pasaportların gerekeceği ABD içi seyahatlarde CZ'ye eşlik edecek.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD mahkemeleri Binance eski CEO’su olan Changpeng Zhao’ya hala güvenmiyor. Israrlı taleplere rağmen ABD dışına çıkmasına izin verilmeyen CZ için bu uygulama devam edecek.

Yanına bir kişi verilecek

Yurt dışına çıkış yasağı süren CZ ayrıca tüm geçerli ve geçersiz olan pasaportlarını da, avukatlarının tutacağı bir kişiye teslim etmek zorunda kalacak. Bu kişi, pasaportların gerekli olduğu seyahatlerde CZ’ye eşlik edecek.

Zhao’ya uygulanacak kısıtlamalar bununla da bitmiyor. Binance eski CEO’su yeni bir belge çıkaracağı zaman da bunun için mahkemeden izin almak zorunda olacak. Ayrıca resmi hareketlerinin hepsini de ilgili kurumlara bildirmesi gerekecek.

Bilindiği üzere CZ ve Binance’e açılan davanın hakimi olan Richard Jones, aralık ayında ünlü CEO’nun ABD dışına çıkmasına yasak getirmişti. Savcılar da, CZ’nin Dubai’ye gitmesi durumunda, ABD’ye geri dönmeme tehlikesinin bulunduğunu defalarca belirtmişlerdi.

ABD Adalet Bakanlığı, ülkede bankacılık kanununu ihlal ettiği gerekçesiyle Binance ve onun yan şirketi olan BAM Trading ile Zhao’ya “para aklamayla yeteri kadar mücadele etmeme” davası açmıştı. CZ bu konudaki suçlamaları kabul ederek mahkemeyle anlaşmaya gitmişti.

ABD’de açılan davalar sonucunda Binance borsası 4.5 milyar dolar, CZ ise 175 milyon dolarlık ceza ödemeyi kabul etmişlerdi. CZ şu anda 18 aya kadar hapis cezasıyla yargılanmaya devam ediyor.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl