Bitcoin’in sert düştüğü gün, ETF’ler beklentinin altında kaldı

Dün akşam saatlerinde 67 bin dolar seviyesine kadar geri çekilen Bitcoin, sert bir düzeltme yaparken ETF'lerden de beklentilerin altında kalan bir performans geldi. Fonlar net 132 milyon dolarlık yatırım aldı. Fidelity'nin de 13 milyon dolar gibi düşük bir seviyede kalması ve 11 Ocak'tan bu yana en az yatırımı alması dikkat çekti.

bitcoin kripto para

Bitcoin spot ETF’leri dünü net 132 milyon dolarla, son zamanlara oranla düşük bir seviyede kapattı. BlackRock 345 milyon dolar yatırım alırken, Fidelity ise sadece 13 milyon dolarda kaldı. Bu rakam Fidelity’nin 11 Ocak’tan bu yana gördüğü en düşük yatırım seviyesiydi.

Bitwise ile Invesco yatırım alamadı

ARK Invest de yine 3.4 milyon dolar ile en düşük yatırımlarından birini gördü. Bitwise ile Invesco ise yatırım alamadı. 2025’in nisan ayına kadar ETF işlem ücretlerini sıfır yapan VanEck ise 13 milyon dolar yatırım aldı.

Grayscale’den 257 milyon çıktı

Grayscale de yeniden yüklü satışlarına başlamış gözüküyor. Dün 276 milyon dolarlık satış yapan şirketin bugünkü rakamı ise 257 milyon dolardı. Böylece sadece iki günde satılan BTC değeri 500 milyon doları aşmış oldu. Şirketin elinde hala 26 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor.

Bitcoin dün akşam saatlerinde 70 bin doların altına inmiş, gece saatlerinde ise 67 bin dolara kadar düşmüştü. Düşüşün arkasında ETF’ler kadar, 2010’dan bu yana hareket etmeyen bir madenci cüzdanının 50 adet BTC’yi Coinbase borsasına göndermesi de vardı.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl