BOME fırtınası: 10 bin SOL ile başlayan hikaye 1.5 milyar dolarlık çığ oldu

Kripto para piyasası, dünden bu yana yeni bir meme coin'i konuşuyor: BOME. Yaklaşık 2 milyon dolar ile yola çıkan BOME, 1.5 milyar dolar büyüklüğünde bir meme coin'e nasıl dönüştü?

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kripto para piyasasında bir süredir devam eden meme coin çılgınlığının son örneği Book of Meme (BOME) oldu. İki gün önce oluşturulan token, herkesi şaşırtan bir yükseliş yaşadı. Borsalar, listelemek için birbiriyle yarışırken fiyat yüzlerce kat arttı. Token’ın yer aldığı Solana ağına adeta hücum edildi, Solana tabanlı merkeziyetsiz borsalar hacim rekorları kırdı ve SOL fiyatı da 2021’den beri ilk defa 200 dolar oldu.

Peki, tüm bu çılgınlık nasıl başladı?

Her şey, 12 Mart’ta Darkfarms ismindeki popüler Pepe meme sanatçılarından birinin duyurusuyla başladı. Darkfarms, sürekli gelişen meme kültürünün dijital bir özetinin oluşturulacağı ve her bir parçanın blok zinciri üzerinde ölümsüzleştirileceği Book of Meme (BOME) adında bir proje geliştirdiğini ilan etti. Gönderim yapanlara katkılarına oranla BOME vadederek 24 saatte yaklaşık 10 bin SOL (1.8 milyon dolar) topladı. Başlangıçta ilgi, bugünkü durumundan uzaktı.

Darkfarms, Book of Meme’i 12 Mart’ta böyle duyurdu.

Darkfarms’ın sıradan bir isim olduğunu söylemek doğru olmaz. 2021’den bu yana hesabını aktif olarak kullanan Darkfarms, her gün en az 1 adet olmak üzere sürekli yeni bir Pepe meme’i çiziyor ve paylaşıyor. Bu şekilde sadık bir kitle edindiği görülüyor. Ayrıca 2022’de SMOWL adında bir koleksiyon çıkaran ismin bu koleksiyonu da BOME’un etkisiyle taban fiyatını (floor price) son günlerde 10 kat artırdı.

Darkfarms’ın çalışmalarını, 69 milyon dolara sattığı NFT’siyle bilinen dünyaca ünlü dijital sanatçı Beeple da destekliyor. Dün iki ayrı BOME paylaşımı yapan Beeple, fiyat artışını körükleyen isimlerin başında geliyor.

Beeple, iki ayrı paylaşımla BOME rallisini körükledi.

BOME’un başarısı, son zamanlarda Solana ağında sayıları giderek artan meme coin’lerin başarısıyla da yakından ilgili. Solana ekosisteminde yer alan dogwifhat (WIF), Myro (MYRO) ve Bonk (BONK) gibi diğer meme coin’ler birkaç haftadır yaşadıkları büyük yükselişlerle dikkatleri çekiyor, gündeme geliyorlardı. Ayrıca, diğer ağlardaki meme coin’lerin değer artışlarını gören ve yeni fırsatları kaçırmak istemeyen, bu nedenle de yeni meme coin’lere hazır olan büyük bir kitle vardı.

Son olarak borsalar da BOME’u daha önce neredeyse hiçbir meme coin’de olmayan bir hızla listelediler. Önce BingX topa girdi, ardından BitMart, MEXC, HTX, Bybit, Gate, Kucoin, Crypto.com, Poloniex ve son olarak Binance listeledi. Bu hızlı listeleme dalgası ve özellikle Binance’in hamlesi, BOME’un fiyatının katlanmasını sağladı.

Borsalar, birbirleri ardına BOME listeledi.

Böylece, 1.8 milyon dolar değerindeki 10 bin SOL ile başlayan yolculuk, 1.5 milyar dolarlık bir çığa dönüştü. BOME’un elde ettiği ilgiyi uzun soluklu bir başarıya dönüşüp dönüştüremeyeceğini zaman gösterecek.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl

1 yorum

  1. Arslan Yanıtla

    Bu Kerim olayı nedir onu da açıklayadaydınız