Stacks (STX), onayın ardından yükseldi ve fiyat rekoru kırdı

Bitcoin'e akıllı kontratları ve merkeziyetsiz uygulamaları getirmeyi amaçlayan Stacks (STX) tüm zamanların rekorunu kırdı. Stacks Vakfı dün yaptığı açıklamayla, blok sürelerini hızlandıracak olan Nakamoto güncellemesinin onaylandığını duyurmuştu. Duyurudan sonra ise projenin token'ı olan STX, ciddi şekilde arttı ve rekor kırdı.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Kendisi birinci katman proje olarak hareket etmesine rağmen, Bitcoin ağında hem yeni bir katman yaratıp güvenliği artıran hem de akıllı kontratlar ile dApp’ler oluşturulmasını sağlayan Stacks (STX) ATH seviyesine yükselip tüm zamanların rekorunu kırdı. Stacks Vakfı ve kurucusunun açıklamaları da yükselişte etkili oldu. Vakıftan dün yapılan açıklamada, blok sürelerini ve güvenliği artıracak olan Nakamoto güncellemesi için topluluktan %100’e yakın seviyede oy çıktığı bilgisi verilmişti.

STX dünkü gelişme ve açıklamaların ardından ise 3.65 dolara yükseldi ve ATH yaptı. Coin haberin yazıldığı dakikalarda da 3.45 dolardan işlem görüyor.

Açık ara kabul edildi

Güncelleme için 400 hesaptan 150 milyon adede yakın STX gelirken, teknik olarak gereken rakam da 80 milyon adetti. Sistemde STX token’ı kilitli olanların tamamı güncelleme lehine oy verdi ve bir tane bile kayıp olmadı. STX kilitli olmayan gruptaki 2300’den fazla hesaptan ise sadece 16’sından güncelleme karşıtı oy çıktı.

“Başlangıç öncesi testnet”ine start verilen Nakamoto güncellemesinin gerçek testnet’i 25 Mart’ta başlayacak. Ana ağ aktivasyonu için başlangıç tarihi ise 15-29 Mayıs tarihleri arasında olacak.

İşlemler geri döndürülemez olacak

Blok zamanlarını ve güvenliği artıracak olan güncelleme sayesinde Stacks üzerindeki işlemler, Bitcoin’de olduğu gibi “geri döndürülemez” olacak. Bu geliştirme de, mayısın ikinci haftasından sonra uygulamaya alınmış olacak.

Kuruculardan Ali: Bitcoin getirisi olan tek dijital varlık

Nakamoto güncellemesinin açık farkla geçmesinin ardından X üzerinden gelişmeyi değerlendiren Stacks kurucularından Muneeb Ali şunları söyledi:

“Stacks (STX) Bitcoin getirisi veren tek dijital varlıktır. Bu sene yaklaşık 200 milyon dolar değerde BTC getirisi kullanıcılara dağıtılacak. Ağ büyüdükçe ve onu daha çok kişi kullanıp gaz ücreti ödedikçe, Bitcoin getirisi de artacaktır. Bitcoin ekonomisi, Bitcoin getirisi büyüyor”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl