Coinbase raporu: Bu yarılanma, Bitcoin’in yüzde 923 arttığı ilk halving’e benziyor

Kripto para dünyası nisan ayının ortasında gerçekleşecek olan Bitcoin halving'ini heyecanla beklerken Coinbase borsası ise konuyla ilgili bir rapor yayımladı. Kurumsal yatırımcılara yönelik olan raporda şu anki halving'in, Bitcoin'in öncesinde ve sonrasında büyük artışlar yaşadığı ilk ödül yarılanmasına benzediği belirtildi. Raporda ayrıca son dönemdeki hareketlerin 2018-2022 aralığındaki zamana benzer olduğu da yazıldı.

bitcoin 22 bin dolar
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD’nin en büyük kripto para borsası konumundaki Coinbase’in kurumsal departmanı, Bitcoin ödül yarılanmasıyla ilgili bir rapor yayımladı. Raporda halving ile ilgili birçok detay verilirken, önceki 3 yarılanma da yorumlandı.

“Bu kez öncesinde ATH yaptı”

Genelde Bitcoin’in, halving’lerin ardından zirve seviyeye ulaştığı belirtilen raporda, bu yarılanmanın ise bu anlamda değişik olduğu yazıldı:

“Bu ödül yarılanması geçmiştekilerden, zirve fiyata ulaşma yönünden değişiklik gösteriyor. Bu değişikliğin ana sebebi ETF’lerin piyasaya dahil olmasıdır. Ve bu nedenle Bitcoin halving sonrasında değil, öncesinde ATH seviyesine ulaşmıştır”

“İlk yarılanmaya benziyor”

Ancak analistler, Bitcoin’in erken dönemlerindeki ilk ödül yarılanmasına olan benzerliğe de dikkat çekiyor:

“Erken dönemlerde, yani Bitcoin’in 5 doların biraz üzerinde işlem gördüğü zamanlarda, halving’e 6 ay kala %139’luk bir yükseliş yaşanmıştı. Yarılanmanın ardından gelen 6 aylık süreçte ise yükseliş %923’e kadar ulaşmıştı. Tabii ki bu dönemler, erken zamanlardı ve sonraki halving’lerde bu kadar yüksek performans görülmedi”

İkinci yarılanmanın ardından büyük bir fiyat hareketi olmadığı belirtilen raporda, “Burada da sert bir çıkış olmadı ancak Bitcoin 1120 dolarlık seviye ile yeniden zirvesini bulmayı başardı” denildi.

Hatırlanacağı üzere 3. halving’den önce ise, yaşanan koronavirüs krizi nediyle Bitcoin halving’den sadece 2 ay önce 3500 dolara düşmüş ancak yarılanmadan yaklaşık 10 ay sonra ise 64 bin dolar ile yeni zirve yapmış ve “koronavirüs fiyatı”ndan yaklaşık 20 kat yukarıya çıkmıştı.

“2018-2022 dönemine benziyor”

Raporda ayrıca, yarılanmanın fiyat üzerinde büyük etkisi olabileceği ancak bunu kesin bir dille anlatmak için de, elde yeterli veri olmadığı kaydedildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“İçinde bulunduğumuz döngü daha çok 2018-2022 yılındaki hareketlere benziyor. Bitcoin burada dip seviyeden %500’lük yükseliş göstermişti”

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl