Gözaltında olan Binance yöneticisi, cuma namazına giderken Nijerya’dan kaçtı

Geçtiğimiz haftalarda Binance yöneticilerinden bazılarının gözaltına alınmasıyla sonuçlanan Nijerya'daki vergi kaçırma soruşturmasında bir borsa yöneticisinin ülkeden kaçtığı belirtildi. Nijeryalı otoritelerin, sahte pasaportla kaçtığı anlaşılan yöneticinin, bu belgeleri nasıl elde ettiği konusunda soruşturma açtıkları ifade edildi. Binance yöneticisinin, görevliler eşliğinde cuma namazı için bir camiye gittikten sonra kaçtığı bilgisi geçildi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

P2P olarak da bilinen kişiden kişiye kripto ödemeleri konusunda Afrika’nın en büyük pazarı olarak bilinen Nijerya’da, Binance krizi başka bir boyuta evrildi. 26 Şubat günü, borsanın iki yöneticisi güvenlik güçleri tarafından, vergi kaçırma ve manipülasyon iddialarından ötürü gözaltına alınmıştı.

10 milyar dolarlık ceza kabul edilmemişti

Hükumet, Binance ve yöneticilerinin, platform üzerinden, ülkenin yerel parası olan naira ile manipülasyonu yaptığını iddia ediyor ve ceza olarak da 10 milyar dolar talep ediyordu. Binance ise hükumet ile çalışmaya hazır olduğunu açıklasa da, cezayı ödemeyi kabul etmemişti.

Cuma namazına giderken kaçtı

Nadeem Anjarwalla ve Tigran Gambaryan adlı iki yöneticinin, gözaltına alındıkları 26 Şubat gününden itibaren başkent Abuja’daki bir devlet misafirhanesinde tutuldukları ancak Anjarwalla’nın ise cuma günü (22 Mart) ülkeden kaçtığı belirtildi. Anjarwalla’nın, misafirhaneden güvenlik güçlerinin eşliğinde çıktığı ve cuma namazı için bir camiye götürüldüğü ifade ediliyor. Binance yöneticisinin, buradaki boşluktan yararlanarak ülkeden kaçmayı başardığı görülüyor.

Nadeem Anjarwalla

Havalimanından Kenya pasaportuyla…

Yerel medyadan gelen bilgiler ve detaylar ise ilgi çekici… Anjarwalla’nın, havalimanından Kenya pasaportuyla kaçtığı belirtiliyor. Gözaltında olduğu günlerde, bu sahte pasaportu yöneticinin nasıl aldığı da soru işareti… İki ismin de misafirhanedeyken cep telefonlarını kullanmalarına izin verildiği de biliniyordu.

Nijerya Göçmen Bürosu ise, yöneticinin hangi ülkeye kaçtığı konusunda bilgi vermedi. Ancak Anjarwalla’nın Middle East Havayolları’nı kullanarak ülkeden kaçtığı belirtiliyor. Bir Binance sözcüsü ise The Block’a verdiği demeçte, konuyu çözmek için Nijeryalı otoritelerle iletişim halinde olduklarını ifade etti.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl