Bitcoin spot ETF’lerinde Grayscale büyük satışlara devam ediyor: Açığı Fidelity kapattı

Geçtiğimiz hafta 5 işlem gününü de ekside kapatan Bitcoin spot ETF'leri, Bitcoin'deki 70 bin doları aşan yükselişe rağmen dünü sönük geçirdi. ETF'ler günü 15.7 milyon dolarlık net yatırımla tamamlarken Grayscale ise 350 milyon dolarlık çıkış gördü. Günün kötü rakamını ise Fidelity'ye gelen net 261 milyon dolarlık yatırım pozitife çevirdi.

bitcoin
Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Bitcoin spot ETF’leri pazartesi gününü 15.7 milyon dolarlık net yatırımla kapadılar. Geçtiğimiz haftayı tamamıyla ekside kapatan ETF’lerde, günün kazananı ise açık ara Fidelity’di. Fidelity şirketi net 261 milyon dolar yatırım aldı.

BlackRock bu kez geride kaldı

Şu ana kadar büyük farkla en çok yatırım alan BlackRock şirketi ise dünü net 35.4 milyon dolarlık yatırımla kapattı. Franklin Templeton 20 milyon dolar, Invesco 18 milyon dolar, Bitwise ise 14 milyon dolarlık net yatırımlar aldılar. WisdomTree ve ARK Invest’in yatırım alamaması da dikkat çekti.

Grayscale 2.3 milyar doları aştı!

Dünü 350 milyon dolarlık büyük bir çıkışla kapatan Grayscale şirketinin geçtiğimiz haftadan bugüne geçen 6 işlem gününde yaptığı toplam satış da 2.3 milyar doların üzerine çıktı. Bu kadar büyük satışlara ve ETF’lere olan girişlerin azalmasına rağmen Bitcoin fiyatı ise dün 70 bin doların üzerine çıkmayı başardı.

Bitcoin’deki yükseliş, bu alandaki şirketleri de olumlu etkiledi. Dünkü işlem gününü MicroStrategy %21’lik yükselişle kapadı. Coinbase %10’luk yükselişle günü 279 dolardan kaparken, madencilik şirketleri de yine günü pozitif tamamladılar.

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl