Kripto oyunundan 63 milyon dolar çalındı: Parayı bir anda geri gönderdi

Ethereum ikinci katman ağı olan Blast üzerinde bir NFT tabanlı oyun olan Munchables, gece saatlerinde 63 milyon dolarlık Ether çaldırdı. Ekipte işe alınan Kuzey Koreli bir geliştiricinin içeriden müdahaleleriyle bu hırsızlığın yapıldığı iddia edilirken, sabah saatlerinde ise çalınan fonlar, bir çoklu imza cüzdanına gönderildi ve anahtar kelimeler de ekiple paylaşıldı. Fonların şu anda güvence altında olduğu belirtiliyor. Geliştiricinin bir anda neden fonları geri göndermek istediği ise bilinmiyor.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

Blast ağındaki kripto-NFT oyunu Munchables, gece saatlerinde 63 milyon dolarlık bir hack, ya da daha doğru bir tabirle, bir hırsızlık olayına karıştı. Konuyla ilgili detayları ise blok zinciri takipçisi ve bu tür olaylardaki başarılı araştırmalarıyla bilinen ZachXBT verdi.

“Kuzey Koreli güven kazandı ve çaldı”

ZachXBT konuyla ilgili tweet’lerinde ilginç bilgiler de verdi. Munchables ekibinin işe aldığı 4 geliştiricinin de aslında aynı kişi olabileceğini belirten ZachXBT şunları söyledi:

“Munchables ekibi tarafından 4 geliştirici işe alındı ve bunların hepsi de aslında bu hırsızla bir şekilde bağlantılılar. Hatta aynı kişiler. Buradaki önemli detaylar, hepsinin iş için birbirlerini önermeleri, genelde ödemeleri aldıktan sonra fonları aynı iki borsaya ve buradaki aynı yatırma adresine göndermeleri ve birbirlerinin cüzdanlarına kripto para transferleri yapmaları…”

Sonunda fonlar geri geldi

Geliştirici ise fonları çalmaktan sabah saatlerinde vazgeçti. Bunun sebebi ise hala bilinmiyor. Kuzey Koreli hacker’ın, fonları bir anda, bir çoklu imza cüzdanına gönderdiği öğrenildi. Hacker’ın bu cüzdanın anahtar kelimelerini de Munchables ekibiyle paylaştığı aktarıldı. ZachXBT’nin araştırmalarının da hacker’ın açığa çıkmasında önemli bir etken olduğu ifade ediliyor.

ZachXBT’nin retweet ettiği Pacman hesabı ise çalınan paranın 97 milyon dolara çıktığını ve fonların güvence altına alındığını yazdı ve şu ifadeleri kullandı:

“97 milyon dolarlık fonlar çoklu imza cüzdanında güvence altına alındı. Munchables ekibinin bu eski geliştiricisi, en sonunda bir fidye istemeden fonları iade etti. Kripto paraların kullanıcılara geri gönderilmesine de kısa sürede başlanacak”

Yayınlandı:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl