ABD mahkemesi Coinbase karşısında SEC’yi haklı buldu: Bitcoin’de düşüş

Coinbase ile SEC arasındaki davada hakim, staking programının yatırım sözleşmesi satışı olduğu yönünde karar verdi. Coinbase'in tek kazanımı cüzdan uygulamasının bu yönde kabul edilmemesiydi. Kararların ardından ise Bitcoin'de düşüş geldi.

Bizi Google Haberler'de Takip Edin

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) geçtiğimiz sene haziran ayında Coinbase borsası aleyhinde açtığı davada hakimden iki tarafı da üzecek kararlar geldi. Ancak kararların çoğunun SEC lehine olması dikkat çekti.

Staking programı kayıt dışı satış sayıldı

Manhattan bölge hakimi verdiği kararda, SEC’nin, Coinbase borsasının staking programının kayıtsız menkul kıymet satışı olduğu yönündeki iddiasını kabul etti. Hakim, Coinbase’in federal kanunlar çerçevesinde bir borsa, broker ve takas şirketi olarak faaliyet gösterdiğini, bu nedenle staking programının kayıt dışı yatırım sözleşmesi satışı olduğuna hükmetti.

Bununla birlikte Coinbase’in, davanın düşürülmesi yönündeki talebi de hakim tarafından kabul edilmedi.

Cüzdan uygulaması, kayıtsız satışa aracılık etmiyor

Coinbase’in davada kazandığı kısmi bölümlerden biri ise cüzdan uygulamasıyla ilgiliydi. Coinbase’in uygulama üzerinden verdiği cüzdan hizmetinin, bir aracı kurum faaliyeti olmadığı belirtildi ve SEC’nin bu yöndeki, yani cüzdan uygulamasının da kayıtsız yatırım sözleşmesi satışına aracılık ettiği suçlamaları reddedildi.

Bitcoin ve COIN düştü

Kararın açıklanmasının ardından Bitcoin 69 bin dolar, Coinbase’in hissesi olan COIN ise 258 dolar seviyesine indi.

Yayınlandı:
Son Güncelleme:
En güncel gelişmelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız Uzmancoin Telegram kanalına katılın!
Daha Fazlasını Okuyun

Sohbete Katıl